Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Raadsel houten palen Loosdrechtse Plassen nog niet opgelost

LOOSDRECHT > De herkomst van de houten palen, die in de afgelopen weken in de Loosdrechtse Plassen zijn aangetroffen, is nog niet bekend. Wel wordt een aantal tips van oplettende recreanten en omwonende nagegaan en vergeleken met eigen waarnemingen van de toezichthouders van Recreatie Midden-Nederland, uitvoeringsorganisatie voor Plassenschap Loosdrecht e.o.

Een aantal palen is hoogstwaarschijnlijk toch afkomstig van eerder uitgevoerde werkzaamheden op de plas (baggeren, onder beschoeiing, herstel oevers). Ook zijn er sterke vermoedens dat sommige palen in het verleden hebben gediend om ballenlijnen vast te leggen om vroegere zwemlocaties aan te duiden. Deze mogelijkheden zouden een verklaring kunnen zijn voor een aantal van de palen en dit wordt verder onderzocht. Voor andere palen en objecten in het water is nog geen logische verklaring of herkomst aan te wijzen.

Recreatie Midden-Nederland geeft aan, dat kwade opzet met de bedoeling om vaartuigen te beschadigen of personen te verwonden, niet aangetoond kan worden. Er zijn in de afgelopen week geen nieuwe palen of andere gevaarlijke objecten aangetroffen, maar de toezichthouders blijven alert en waarschuwen het publiek om dit ook te doen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden