Vrijdag 22 februari 2019

NIEUWS Fotowedstrijd en expositie Vrij Rollen in Leidsche Rijn over toegankelijkheid

Foto: Johan G. Hahn

LEIDSCHE RIJN > Op 3 oktober 2018 heeft wethouder Maarten van Ooijen in de CultuurCampus Vleuterweide, Burchtpoort 5, Vleuterweide de uitslag bekend maken van de fotowedstrijd Vrij Rollen in Leidsche Rijn. Tevens werd foto-expositie geopend. Straks meer over de winnende foto’s.

De fotowedstrijd is georganiseerd in het kader van 20 Jaar Leidsche Rijn door een drietal inwoners van Leidsche Rijn. Aan de inwoners van Leidsche Rijn werd gevraagd situaties van goede of slechte toegankelijkheid in de stad te fotograferen en deze foto in te zenden. De oproep heeft ruim 100 foto’s opgeleverd.

Een deskundige jury, bestaande uit Marieke Dubbelman (columniste AD/UN), Rosanna Del Negro (kunstenares) en Johan de Boer (voorzitter Vrienden van het Maximapark) heeft de winnende foto geselecteerd. Deze zal met een aantrekkelijke prijs worden beloond.

De wedstrijd en de expositie zijn mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van het Utrechtse Initiatievenfonds Vleuten/De Meern en door een viertal bedrijven die betrokken zijn bij de bouw van Leidsche Rijn.

Na de expositie in de CultuurCampus Vleuterweide (met dank aan Curltuur19) zullen de foto’s op diverse locaties in Utrecht worden geëxposeerd. Ter afsluiting van de expositie zullen ze in de Week van de Toegankelijkheid, oktober 2019, te zien zijn in het Stadskantoor van Utrecht. Daarna worden de foto’s van de bebouwde omgeving aan de gemeente ter beschikking gesteld, zodat de desbetreffende gemeentelijke diensten er actie op kunnen ondernemen om de toegankelijkheid van Utrecht verder te verbeteren.

Bij de prijsuitreiking en de opening is iedereen van harte welkom die zich bij het thema van de wedstrijd en bij de expositie betrokken voelt.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden