Zondag 15 september 2019

NIEUWS Maatregelen tegen overlast Leidsche Maan

LEIDSCHE RIJN > Wethouder Maarten van Ooijen heeft er vertrouwen in dat de maatregelen tegen de overlast door bewoners van hostel Leidsche Maan ook effect hebben. Hij ging maandag zelf langs bij de opvang van verslaafden aan de aan de Willem Frederik Hermansstraat in Leidsche Rijn. “Maandag met bewoners gesproken van hostel, buurtbewoners in de omgeving en (kundige!) professionals. Vertrouwen in de extra maatregelen die we samen hebben genomen tegen overlast’, zo liet de wethouder weten op twitter.

De buurt was het zal, ook omdat de problemen al langer spelen en er zelfs inwoners uit de omgeving zijn verhuisd. Het AD?UN legde de klachten vast en de VVD stelde vragen over de problemen. In het antwoord van het College staan een reeks maatregelen. Zo wordt met de woningcorporatie gekeken naar welke fysieke maatregelen er kunnen worden genomen om (geluids)overlast tegen te gaan. Drie hostelbewoners die voor overlast zorgden zijn al verplaatst. Verder wordt er scherper gekeken naar het profiel van nieuwe hostelbewoners voordat ze worden toegelaten. En er worden gesprekken gehouden tussen het hostel, gemeente, omwonenden en de woningbouwcorporatie. Het college laat ook weten dat de politie op dit moment vaker in de buurt van het hostel surveilleert om overlast tegen te gaan, aldus het AD/UN

Het college zegt bekend te zijn met de klachten van omwonenden van het hostel. „Het is belangrijk dat de opvang van kwetsbare mensen in de wijk in goede harmonie met de directe omgeving gebeurt. Daarbij is het voorkomen van overlast essentieel en heeft dit veel prioriteit.” Het college betreurt het dat een aantal omwonenden het gevoel heeft dat klachten indienen niet helpt.

De VVD is blij met de aanpak. ‘Er worden extra maatregelen getroffen om overlast te beperken: hopelijk merken de omwonenden dat snel’, aldus fractievoorzitter Dimitri Gillissen op twitter. Op donderdag 18 oktober is er nog een werkbezoek aan het hostel.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden