Woensdag 23 oktober 2019

NIEUWS Groot asfaltonderhoud Provincialeweg N201 Loenersloot

LOENERSLOOT > In het laatste weekend van oktober 2018 voert aannemer Boskalis in opdracht van de provincie Utrecht groot asfaltonderhoud uit op de Provincialeweg (N201) in Loenersloot, ter hoogte van de verkeerslichten naar de afslag A2 richting Utrecht, over een lengte van 100 meter. Om de werkzaamheden te kunnen uitvoeren, moet de weg worden afgesloten.

WERKZAAMHEDEN

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het verwijderen (frezen) van asfalt en het aanbrengen van nieuw asfalt. Omdat het wegdek veel spoorvorming vertoont, wordt een speciale tussenlaag toegepast zodat de weg hier in de toekomst beter tegen bestand is. Vanwege het toepassen van deze extra tussenlaag, nemen de werkzaamheden het hele weekend in beslag.

WEEKENDAFSLUITING 27-29 OKTOBER

Voor de uitvoering van de werkzaamheden moet de weg in de richting van Vinkeveen worden afgesloten. Het gaat om een gedeelte van ongeveer 350 meter, tussen de toerit naar de A2 richting Amsterdam en de afrit vanaf de A2 uit Amsterdam. De wegafsluiting begint om 02:00 uur in de nacht van vrijdag 26 oktober op zaterdag 27 oktober. Op maandagochtend 29 oktober, 05:00 uur gaat de weg weer open voor verkeer.

OMLEIDINGSROUTES EN BEREIKBAARHEID

Het doorgaande verkeer op de N201 richting Vinkeveen en richting Utrecht wordt omgeleid via de A2 richting Amsterdam en kan keren bij afslag Abcoude. De omleidingsroute wordt aangegeven op gele borden. Het fietspad blijft beschikbaar voor fietsers en calamiteitenverkeer.

De bussen blijven met aangepaste, kleine bussen hun normale dienstregeling rijden via het fietspad. Verkeersregelaars zorgen gedurende de wegafsluiting voor een veilige begeleiding van het verkeer.

SLAG OM DE ARM

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment. Bijvoorbeeld als het lange tijd achter elkaar hard regent. Asfalteren is dan niet verstandig omdat de kwaliteit van het resultaat dan onvoldoende is.

GELUIDSOVERLAST

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het frezen en zagen van asfalt kan de nodige herrie geven. Tijdens de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van geluidssignalen, de ‘piepjes’. De signalen gaan af als de vrachtwagens en de freesmachines achteruit rijden. De signalen zijn verplicht om de veiligheid van de wegwerkers te kunnen borgen.

GROOT ASFALTONDERHOUD

De provincie Utrecht voert jaarlijks onderhoud uit aan de provinciale wegen (totaal ruim 300 kilometer) en fietspaden ten behoeve van de verkeersveiligheid en het wegcomfort. Ieder jaar zijn verschillende wegvakken aan de beurt omdat de deklaag dan versleten is. Hoe lang het asfalt meegaat, is onder andere afhankelijk van de ondergrond en de hoeveelheid verkeer. Asfalt slijt harder als er veel vrachtverkeer overheen rijdt. Ook op kruispunten krijgt het asfalt het zwaar voor de kiezen omdat daar veel ‘wringend’ verkeer is dat zich in verschillende richtingen verplaatst. De gemiddelde levensduur van asfalt is 15 jaar

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden