Zondag 20 oktober 2019

NIEUWS Lekker griezelen in Leidsche Rijn Centrum op speciale koopavond

Door Dries van Dijk

LEIDSCHE RIJN > Halloween hoort bij de schemer namiddagen van de herfst. Rondvliegende bladeren onderstrepen het zachte griezelen met spoken, spinnen, vleermuizen, skeletstukken en heksen. Leidsche Rijn Centrum verandert in een Halloween Shopping Night-’film’, waarin bezoekers rondspeuren naar spannende griezelmomenten.

Morgenmiddag vanaf 16.00 uur mag je lekker rondgaan door het hele centrum. Op deze koopavond ben je tot 21.00 uur in je element! Bijna alle winkels vormen een keten van griezelplekken in een speurtocht, via een kaart, die je kunt ophalen met je app MijnLRC, net als allerlei vouchers. Opgezet door Beheer LRC van ASR. Je zoekt naar schatten in de winkels en speurt naar verloren letters en cijfers. Je vondst wordt beloond met een stempel. Vanaf de Grauwaartsingel naar Brusselplein tref je tussen restaurant Bar Iberico en Wijnbar Most Rotaryducks aan. Spelen maar! Bar Iberico heeft een mooie inrichting voor Halloween. Eigenaars Javier Amezquita en Kim Borger toveren zich om in heks of spook, verstoppen griezelverrassingen in hun eten en zetten pompoenkaarsen op tafel.

De pompoen is dé trekker bij Jumbo Foodmarket. In de hal rust de groene reus als een vorst te midden van zijn oranje onderdanen. Raad zijn gewicht! Filiaalmanager Bert Visser vertelt, dat 8 man de pompoen op zijn troon hebben getild. Morgen als eindstation van de speurtocht, waar deelnemers verrast worden met poffertjes in de hal en kinderappeltjes met chocola er overheen voorin de winkel. De winkel wordt een halloweenpaleis. Palen met ballonnen buiten. Binnen wordt Halloween opgefleurd met veel pompoenen met recepten en prijsjes voor activiteiten als de Rotaryducks.

Shopmanager Ellen de Wit van Sandwich Damesmode verrast de speurders niet alleen met griezelsnoep, zoals kunstgebitkauwgom in een afgehakte hand, maar geeft bij iedere koop ook een bijna griezelige korting van 15%. Ze gaat aan de slag met een versieringsgriezelpakket. De Wenerpromenade langs haar winkel ligt er prachtig bij en legt geen strobreed meer in de weg! Ook Blendz schoenen van Robby en Nadia van der Kerkhof is daar blij mee. Kinderen kunnen daar als griezel worden geschminkt en een sneltekenaar maakt daar als de kippen een spookachtige tekening van. Babette Boers van conceptstore House of Lena met prachtige Scandinavische spullen, van kleding tot badkameraccessoires, gaat morgen een spookachtige verrassing uitdelen. Nog een verrassing, dus. Iris van Wolwinkel Iwoolly en Ivette van koffiebar 30ML voeren al een goedgemutste breicampagne voor eenzame ouderen, met Innocent Drinks. Daarbij horen ook griezelpomponnen om spinnen en spinnenwebben te maken. Warme dranken en pompoensoep sterken de Haloweenspeurders bij 30ML. Lichtjes en versiering maken het hele centrum gezellig.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden