Donderdag 23 mei 2019

NIEUWS Basisschool Hof ter Weide haalt 9881,44 euro op voor CliniClowns met sponsorloop

LEIDSCHE RIJN > Op 28 september organiseerde basisschool Hof ter Weide een sponsorloop voor Stichting CliniClowns Nederland. Ruim 400 leerlingen zetten zich op die dag in voor het bijzondere werk van CliniClowns. Met de opbrengst van deze sportieve actie kan CliniClowns nog meer zieke en gehandicapte kinderen laten lachen en even vergeten dat ze ziek zijn.

Schoolleider Mirelle Vermeulen: “Wij vinden het belangrijk dat onze kinderen leren om iets goeds te doen voor anderen. En omdat we allemaal achter het werk van CliniClowns staan waren we heel gemotiveerd om een mooi bedrag bij elkaar te lopen!”

De hele school in beweging voor een lach

De weken voorafgaand aan de sponsorloop hebben leerkrachten enthousiast het belang van het werk van CliniClowns aan de kinderen uitgelegd en zijn de kinderen actief op zoek gegaan naar zo veel mogelijk gulle sponsors. Dat is gelukt. Opa’s, oma’s, buren, vrienden en familie steunden de prestatie. Met alle rondjes die de kinderen hebben gelopen voor dit goede doel is er maar liefst 9.881,44 euro opgehaald! Een fantastisch bedrag, dat er voor zorgt dat er nog veel meer zieke kinderen van een bezoekje van de CliniClowns kunnen genieten.

CliniClowns

Jaarlijks zorgen ruim 70 speciaal opgeleide CliniClowns voor afleiding en plezier bij meer dan 90.000 zieke en gehandicapte kinderen in ziekenhuizen, thuis, op scholen, bij instellingen en online.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden