Vrijdag 22 november 2019

NIEUWS Utrechtse stankoverlast bedreigt woningbouw Planetenbaan

MAARSSENBROEK > Het is een mooi plan, 1500 extra huurwoningen en een supermarkt op de kantorenlocatie Planetenbaan bij Maarssenbroek. En gezien de vele reacties op de facebookpagina van VARnws is de belangstelling voor de woningen bijzonder groot, ook omdat er 450 appartementen in de sociale sector moeten komen. Maar de nieuwe woonwijk bij Maarssenbroek staat toch weer ter discussie.

En dat komt door de plannen van de stad Utrecht op het vlakbij gelegen bedrijven en industriegebied Lage Weide aan de andere kant van de Zuilense Ring.

Op 15 november staat het reparatieplan van het bestemmingsplan Lage Weide op de agenda van de commissie Stad en Ruimte van de gemeente Utrecht. Het bestemmingsplan Lage Weide is in 2016 door de Raad van State namelijk vernietigd. De raad van State heeft de gemeenteraad van Utrecht opdragen binnen een jaar een nieuw bestemmingsplan vast te stellen. Dit reparatieplan voorziet hierin.

In het reparatieplan is een geurcontour opgenomen die over een deel van het grondgebied van Stichtse Vecht loopt. Binnen de geurcontour ligt ook een deel van de ontwikkelingslocatie Planetenbaan.“ In totaal kunnen we hier in de toekomst circa 1500 woningen realiseren. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de gemeentelijke woningbouwopgave. Mogelijk kan een deel van deze woningen niet worden ontwikkeld door deze geurcontour van Lage Weide, dit zijn we nu aan het uitzoeken’, aldus een woordvoerder van de gemeente. “De gemeente Utrecht heeft ons niet betrokken bij de voorbereiding van dit reparatieplan Lage Weide. Daarom is aan de gemeente Utrecht schriftelijk gevraagd met ons hierover in gesprek te gaan en ons tijd te geven om de gevolgen van deze geurcontour te onderzoeken.’

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden