Donderdag 23 mei 2019

NIEUWS Video Geslaagde Dag van de Ondernemer in Stichtse Vecht

BREUKELEN > Boeiend en leerzaam, zo was de algemene conclusie van de bijna 100 ondernemers op de Dag van de Ondernemer in Stichtse Vecht. In het gebouw van de Pauw Bedrijven in Breukelen kregen de ondernemers een afwisselend ochtendprogramma met een heerlijke lunch als afsluiting.

Wethouder Frank van Liempdt (Economische Zaken) opende de bijeenkomst, die ook werd benut om kennis te maken en te netwerken. ‘De Dag van de Ondernemer is inmiddels een goede traditie in Stichtse Vecht. Ondernemers verdienen een dag waarop ze in het zonnetje worden gezet en worden bedankt voor hun lef en doorzettingsvermogen. Als samenleving staan we daar niet altijd bij stil, maar ondernemers leveren een waardevolle bijdrage aan de (lokale) gemeenschap. Ze zorgen immers voor groei, banen en welvaart’, aldus de wethouder.

De ondernemers werden bijgepraat over de arbeidsmarkt in Midden-Nederland met de meest actuele cijfers over vraag en aanbod. Niek ter Horst Manager Werkgeversdiensten Midden Utrecht en Utrecht Oost en Martine Schuijer secretaris Onderwijs & Arbeidsmarkt bij het VNO-NCW Midden en projectleider bij MKB Nederland gaven uitleg. Wat zijn trends op de arbeidsmarkt en waar liggen kansen voor ondernemers om op de krapte in te spelen?

Na de pauze waren er twee workshops over Duurzaamheid en Cybercrime, twee actuele thema’s voor de bedrijven.

De ondernemers waren te gast bij PAUW Bedrijven aan De Corridor 8 in Breukelen. Op 1 januari 2019 wordt deze organisatie opgeheven, omdat de sociale werkvoorziening anders wordt georganiseerd. De gemeente heeft het pand aangekocht en vestigt er het Werkbedrijf Stichtse Vecht. Het Werkbedrijf is er om alle mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden en blijft ook ruimte bieden voor ‘beschut werk’. Wethouder Van Liempdt maakte van de gelegenheid gebruik om nog eens extra te promoten dat werknemers met afstand tot de arbeidsmarkt een aanwinst zijn voor elk bedrag. ‘Ik heb jaren als zelfstandig ondernemers gewerkt en er veel in dienst gehad en dat beviel prima. Het biedt aan beide kanten veel voordelen en juist in die samenwerking en wisselwerking kunnen we elkaar vinden’, zo hield wethouder Van Liempdt de zaal voor.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden