Donderdag 23 mei 2019

NIEUWS Ds. Jochem Stuiver zoekt nieuwe uitdaging na ruim 7 jaar predikant

Ds. Jochem Stuiver op de kansel van Open Hof met de paarse stola van de Veertigdagentijd.


Door Jan J. van Dijk

MAARSSEN > Het is alweer zeven jaar geleden dat ds. Jochem Stuiver zijn beroep aannam om predikant te worden in de protestantse wijkgemeente Ontmoetingskerk in Maarssen-Dorp. Nu hij op het punt staat te vertrekken kijkt hij met dankbaarheid terug op de afgelopen zeven jaar. ‘Er is de afgelopen jaren veel gebeurd. Zo is de kerk zich breder gaan ontwikkelen en heeft zich meer naar buiten gericht. Bijvoorbeeld met de succesvolle inloopochtenden van café Koffie & Meer, iedere woensdagmorgen in de Open Hof. Daarnaast het meepraten over de herontwikkeling van het Harmonieplein. Ook de ontmoeting en gesprekken met statushouders in en rond de kerk was nieuw en vernieuwend. Wie had zeven jaar geleden kunnen denken dat de kerk zou groeien door de komst van deze mensen? Wat ik zelf geleerd heb in deze periode, is dat je met humor en een goed gesprek heel veel kunt bereiken.' Dat zie je ook terug in zijn stijl van preken. Daarin is naast het serieuze ook altijd wel humoristische noot te horen. Verder mag hij ook graag pionieren en experimenteren met verschillende vormen van kerkdiensten. De bekendste is de Top2000 kerkdienst dat een paar jaar terug het NOS journaal haalde. Ook zijn project 'de Bijbeluitdaging', de hele Bijbel in één jaar lezen, trok veel belangstelling van mensen uit verschillende kerken en daarbuiten.

Voor de vacature van een nieuw te benoemen predikant wordt er een beroepingscommissie benoemd. Stuiver hoopt op een predikant, die nieuwe vormen van christendom en kerk zijn verder wil oppakken waardoor de kerk nog meer en beter kan bijdragen aan het welzijn van alle mensen. Ds. Stuiver gaat na zijn vertrek een jaar op sabbatical voordat hij aan een nieuwe uitdaging begint.

De afscheidsdienst van ds. Jochem Stuiver is op zondag 17 maart 2019 om 10.00 uur in de Open Hof. Van 12.00 tot 15.00 uur is er een doorlopende afscheidsreceptie in de Open Hof.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden