Zondag 15 september 2019

NIEUWS Groepen 5 van De Krullevaar op bezoek bij de burgemeester

DE MEERN > Hoe sluit je een leerzaam en uitdagend schoolproject af? Nou, dat weten de groepen 5 van basisschool De Krullevaar wel! De afgelopen tijd zijn de leerlingen van de school in De Meern druk bezig geweest met het project ‘Utrecht’. Van de geschiedenis en typische lekkernijen tot

FC Utrecht en bekende Utrechters: elk groepje had een eigen onderwerp en moest daarbij onderzoeksvragen opstellen. Enthousiast gingen de leerlingen van groep 5a en groep 5b op zoek naar antwoorden. Voor een aantal vragen moest echter een goede hulplijn worden ingeschakeld; wie zou dat beter kunnen dan de burgemeester zelf? Juist ja! En zo togen juf Sabine en juf Lotte met hun groepen op maandag 20 mei richting het stadskantoor.

‘Waar kunnen wij u voor wakker maken?’, ‘Wat vindt u van de Galgenwaard?’, ‘Welke symbolen staan er allemaal op uw ambtsketting?’. De leerlingen van de school in de wijk Veldhuizen vroegen de burgemeester het hemd van het lijf. Alle informatie werd genoteerd en later op de dag verwerkt voor het project. Aan het eind werd er een flitsende foto gemaakt.

Natuurlijk waren de leerkrachten ook benieuwd wat de kinderen van Jan van Zanen vonden. ‘Heel aardig, een echte grappenmaker en hij kon erg goed vertellen,’ luidde het unanieme antwoord.

De groepen 5 sloten hun project in stijl af: alle ouders waren van harte welkom in hun ‘Utrecht-museum’. Kinderen willen de wereld om zich heen graag zelf ontdekken, en daarom wordt er op De Krullevaar in projectvorm – vaak groepsdoorbroken – aan wereldoriënterende thema’s gewerkt.

Voor meer informatie: www.dekrullevaar.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden