Woensdag 23 oktober 2019

NIEUWS Gevelbordje brandweervrijwilligers uitgereikt aan Bike Totaal Van Zuijlen

VLEUTEN > Burgemeester Jan van Zanen heeft een gevelbordje voor brandweervrijwilligers uitgereikt aan Ton van Zuijlen, eigenaar van Bike Totaal Van Zuijlen. Ook werd er een gevelbordje overhandigd aan Peter IJzerman, die werkzaam is in het Wijkservicecentrum in Vleuten.

De brandweerzorg binnen de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wordt door veel vrijwilligers verzorgd. De steun van werkgevers is hierbij cruciaal. Het komt regelmatig voor dat vrijwilligers tijdens werktijd worden opgeroepen voor de brandweer om hulp te verlenen aan alle inwoners. Als blijk van waardering voor de medewerking aan onze veiligheid zijn er gevelbordjes ontwikkeld. Het gevelbord laat zien dat een bedrijf maatschappelijk ondernemen en brandveiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Burgemeester Jan van Zanen kwam het gevelbordje persoonlijk aan Ton van Zuijlen uitreiken als dank voor zijn flexibiliteit en medewerking. De brandweer moet het voor een groot deel hebben van vrijwilligers, die elk moment van de dag opgeroepen kunnen worden. Dat betekent dat werknemers dan direct hun werk neerleggen om op de brandweerwagen te springen. Ton van Zuijlen is al meer dan 20 jaar vrijwilliger bij brandweer Vleuten. Zijn werknemer Robbert de Graaf is tijdens werktijd vrijwilliger bij brandweer Vleuten, en daarnaast ook vrijwilliger bij brandweer Maarssen als hij thuis is. Hetzelfde geldt voor Peter IJzerman, die overdag werkzaam is in het Wijkservicecentrum.

Met het gevelbordje hopen we ook andere werkgevers te stimuleren om hun medewerkers toestemming te verlenen om brandweervrijwilliger te worden. Vooral overdag is het afgelopen jaren steeds lastiger om vrijwilligers paraat te hebben, aldus postcommandant Michael Bosch. Mensen werken steeds vaker buiten hun woonplaats. Omdat je als vrijwilliger je werkplek direct moet kunnen verlaten, is medewerking van werkgevers onmisbaar. Het levert daarnaast een meerwaarde op als bedrijfshulpverlener. De VRU regelt voor de brandweervrijwilligers de uitgifte en beheer van BHV-pasjes en zorgt voor de hercertificering. Dat betekent dat een bedrijf zelf geen investering meer hoeft te doen.

De VRU is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten en heeft in totaal 71 brandweerposten. Wil je meer informatie over vrijwillige brandweer bij jou in de buurt? Kijk dan op onze website www.brandweer.nl/utrecht.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden