Zondag 17 november 2019

NIEUWS Nieuwe nota dierenwelzijn in Utrecht

UTRECHT > Utrecht wil ook voor dieren een gezonde en leefbare stad zijn. In de nieuwe nota dierenwelzijn legt het college de uitgangspunten hiervoor aan de gemeenteraad voor. Zo stelt Utrecht eisen aan het welzijn van dieren in dierenweides en kinderboerderijen die door de gemeente worden gesubsidieerd. Ook wil de stad dierenwinkels stimuleren het keurmerk Dierbaar te behalen. Dit garandeert goede omstandigheden voor de dieren in winkel en goede voorlichting aan potentiële kopers over het houden van dieren.

De stad informeert daarnaast aanvragers van bouwvergunningen hoe zij rekening kunnen houden met dieren en welke maatregelen ze kunnen treffen voor het welzijn van dieren. Bij ieder evenement waarbij dieren worden ingezet, gaat de gemeente in gesprek over het welzijn van de dieren.

Het college is tevreden over de samenwerking met de Dierenbescherming en de goede manier waarop vervoer en opvang van alle hulpbehoevende dieren in Utrecht geregeld is. Ook krijgen sociale hulpverleners via de Dierenbescherming hulp bij het verbeteren van dierenwelzijn bij sociale problematiek achter de voordeur. Daarom wordt de samenwerking voortgezet tot medio 2020. Daarna start een nieuwe contractperiode, waarin de gemeente deze hulpverlening aan dieren op hetzelfde niveau wil houden.

1 REACTIE

Yvonne3 juni 2019 om 10:22

Ben benieuwd of de dierenweide Vleuten nu wel genoeg geld krijgt om haar dieren te voeren en de dierenarts te betalen want tot nu toe was dat een fooitje. Schandalig dat voor de dieren in Vleuten geen geld beschikbaar is. De weide vervuld een maatschappelijk rol!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden