Maandag 21 oktober 2019

NIEUWS Rolstoeldraaimolen voor Schoolplein Weide Wereld

VLEUTERWEIDE > Een bewoner heeft het initiatief genomen om een speeltoestel bij de gemeente aan te vragen waar kinderen die afhankelijk zijn van een rolstoel mee kunnen spelen. Kinderen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen met de gekozen rolstoeldraaimolen ook ‘meedoen’ en dan ook nog eens samen met andere kinderen. Samen met Reinaerde KDC De Ster, waar kinderen met een ontwikkelingsachterstand, meervoudige of verstandelijke beperking worden opgevangen is deze goede plek gevonden voor de rolstoeldraaimolen. Zo kunnen zo veel mogelijk kinderen van dit bijzondere speeltoestel gebruik maken.

Sinds enkele maanden wordt iedere woensdag om 10.30 uur een viertal kinderen van BSO De Ster in hun rolstoel opgehaald door 4 kinderen zonder beperking van de basisschool. Ze gaan samen iets leuks doen op het schoolplein en nu er een rolstoeldraaimolen bij is gekomen maakt dit het samenspelen gemakkelijker én leuker.

Op woensdag 5 juni om 10:30 uur komt wethouder Maarten van Ooijen samen met de groep kinderen die buiten komen spelen de rolstoeldraaimolen feestelijk in gebruik nemen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden