Dinsdag 17 september 2019

NIEUWS Pantarijn wint Central Point Gravity Challenge

DE MEERN > Een groep 7-8 die meedoet aan een landelijke klassencompetitie die eigenlijk bedoeld is voor eerste- en tweedejaars natuurkundeleerlingen van het voortgezet onderwijs? Juf Monique Kroes en haar groep 7-8 van OBS Pantarijn stortten zich vol overgave in de wereld van natuurkunde en zwaartekracht.

Juf Monique vertelt: “Ik werd gewaarschuwd dat het pittig zou zijn voor tien- en elfjarigen, maar ik dacht: ‘Ik ga het gewoon proberen.’ Mijn leerlingen hebben uitdaging nodig!” In goed overleg met de jury van Central Point – de organisatoren van The Gravity Challenge – gaf de enthousiaste leerkracht van de hoogbegaafdenklas lessen in zwaartekracht. Vervolgens hebben de kinderen van de school in De Meern met behulp van een iPad een digitaal werkstuk gemaakt. Slechts één filmpje mocht worden ingestuurd. De kinderen beoordeelden daarom elkaars werk en kozen unaniem de allerbeste uit: het filmpje Lars, Olivier, Dries, Ian en Lyssandro werd opgestuurd en na een aantal weken kreeg juf Monique te horen dat uit hun filmpje tot de top 3 behoorde.

Op vrijdag 17 mei jl. bracht de hele klas een bezoek aan The Apple Store in Haarlem. Na een zeer interessante workshop waar het maken van filmpjes en besturen van robots vakkundig werd uitgelegd, volgde het verlossende woord: groep 7-8 van OBS Pantarijn had uit tachtig inzendingen de eerste prijs in de wacht gesleept! Een geweldige prestatie!

En wat de prijs betreft deed The Gravity Challenge van Central Point haar naam eer aan: de kinderen mochten naar City Skydive in Utrecht om gewichtloosheid nu écht te ervaren!

1 REACTIE

V. Schopman-Paridaen 5 juni 2019 om 15:11

Wat GAAF is dit!
Ik had het al gehoord van de moeder van één van de leerlingen uit die klas!
Ongelooflijk knap moet ik zeggen!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden