Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Wandel- en fietsvriendelijke inrichting Thematerweg

HAARZUILENS > De gemeente heeft onderzocht of en hoe de inrichting van de Thematerweg voor wandelaars en fietsers verbeterd kan worden.

Op een bewonersbijeenkomst op maandagavond 17 juni in Hoeve Wielrevelt wordt iedereen bijgepraat

Bewoners hebben aangeven dat er te veel verkeersonveilige situaties zijn tussen fietsers en voetgangers op de Thematerweg. Daarom heeft de gemeente onderzocht of en hoe we dit kunnen verbeteren.

Onderzoek

Eind 2018 zijn meerdere verkeerstellingen uitgevoerd. We hebben samen met de Fietsersbond de Thematerweg geschouwd. Bewoners uit Haarzuilens en de wijkraad hebben aangegeven op welke punten op de Thematerweg er zorgen zijn over de verkeersveiligheid. De belangrijkste punten van de betrokkenen waren: Er ontstaan gevaarlijke situaties op de fietsoversteek bij de ingang van de nieuwbouwwijk Haarzicht. Oversteeklocaties voor voetgangers zijn niet altijd even duidelijk. Op drukke momenten ontstaan conflicten tussen voetgangers en fietsers door de smalle ruimte op het fietspad. Op basis van de schouw en verkeerstellingen is een analyse gemaakt van de problemen, omgeving en ruimtelijke mogelijkheden op de Thematerweg.

Bewonersbijeenkomst

Tijdens een bewonersbijeenkomst presenteren wij u onze bevindingen en ons voorstel voor verbetering van de wandel- en fietsvriendelijkheid van de Thematerweg en omgeving. Zo is het plan om de huidige fietsoversteek bij de ingang van de wijk Haarzicht te verbeteren. En enkele wandel- en fietsroutes aan te leggen door het gebied tussen Vleuten en Haarzuilens, als alternatief voor de route over de Thematerweg. Dit kan helpen om de Thematerweg te ontlasten, zodat het daar minder druk wordt. Wilt u meer weten over het onderzoek, de mogelijke aanpassingen aan de oversteeklocaties en de mogelijke alternatieven voor de wandel- en fietsroute over de Thematerweg? Dan bent u van harte welkom op de bijeenkomst. Wanneer: Maandag 17 juni 2019

Waar : Hoeve Wielrevelt, Thematerweg 10

Hoe laat : Inloop 19.15 uur, start presentatie 19.30 uur, eindtijd 21.00 uur.

Hoe nu verder?

Stap 1: Na de inloopbijeenkomst bepaalt de gemeente of er vanuit de omgeving draagvlak is voor de voorstellen en wordt een voorkeursvariant bepaald. Hiervoor gebruiken we de reacties die zijn gegeven tijdens de inloopavond.

Stap 2: Afhankelijk van het draagvlak en beschikbare middelen zoeken we een aannemer en voeren uit. Let op! Heel soms concluderen we dat we de gewenste aanpassingen niet of pas later kunnen uitvoeren. Bijvoorbeeld omdat het project vanwege een verbeterpunt duurder wordt of omdat er geen geld beschikbaar is.Een verkeersveilige woonomgeving? De stad Utrecht groeit en het wordt steeds drukker op straat. Dit vraagt bewust verkeersveilig gedrag van automobilisten, fietsers en voetgangers. We vragen iedereen om rekening te houden met elkaar. Door met aandacht de weg op te gaan en rustig te rijden. Waar dat kan en nodig is, passen we drukke en/of onoverzichtelijke straten aan. Maar een verkeersveilige woonomgeving krijgen we niet alleen met borden, drempels of verkeerslichten. Meer informatie Op www.utrecht.nl/Thematerweg vindt u meer informatie over dit project.

Vanaf 18 juni kunt u hier ook de informatie vinden die gepresenteerd is op de bewonersavond. Heeft u vervolgens nog vragen? Neem dan contact op met projectleider Richard van der Westen via telefoonnummer 14 030 of e-mail thematerweg@utrecht.nl. Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij wijkbureau Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1 in Vleuten, of via telefoonnummer 14 030

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden