Zondag 15 september 2019

NIEUWS Politie Vleuten zoekt getuigen mishandeling

VLEUTEN > Een 14-jarige jongen is vrijdagavond in Vleuten slachtoffer geworden van een mishandeling. De term “pretgeweld” of “zinloos geweld” lijkt hier op zijn plaats. Gezien de omstandigheden lijkt het er op dat het jonge slachtoffer zonder enige aanleiding en mogelijk voor de “kick” werd geslagen.

Op vrijdagavond 31 mei fietste het slachtoffer rond 22.15 uur samen met zijn vriendin vanaf het winkelcentrum Terwijde over de Hof ter Weydeweg naar de Hindersteinlaan in Vleuten. Op de Hof ter Weydeweg stonden drie jongens te wachten. Eén van hen maakte een vervelende opmerking naar het slachtoffer. Deze negeerde de opmerking en reed door. In Vleuten bleek dat het drietal achter het slachtoffer en zijn vriendin aan waren gefietst. Op het fietspad in de wijk De Tol tussen de Hindersteinlaan en De Reit escaleerde de situatie. Eén van de jongens trok plotseling het slachtoffer van zijn fiets. Naast het fietspad ligt een sloot. De verdachte probeerde het slachtoffer in de sloot te duwen maar dat lukte niet. Wel werden raken klappen uitgedeeld aan de 14-jarige. Door tussenkomst van de vriendin en een passant werd erger voorkomen en koos het drietal het hazenpad. Zij vluchtten op hun fietsen weg in de richting van de Hindersteinlaan.

Het signalement van de verdachte is als volgt:

Jongen, 15 – 17 jaar, donkergekleurde huid, normaal postuur, zeer kort, krullend haar, olijfgroene jas.

De andere twee jongens hebben zich niet actief met de mishandeling bemoeid. Zij waren tussen de 15 en 17 jaar, blank, één jongen gezet, de andere mager, één van hen droeg een rood/paars vest met capuchon.

Het slachtoffer heeft kneuzingen overgehouden aan de klappen. Help mee deze vervelende zaak op te lossen! Heeft u iets gezien van de mishandeling op het fietspad (zie foto) of heeft u de drie jongens voor of na de mishandeling zien rijden op de route Hof ter Weydeweg – Hindersteinlaan – fietspad de Tol of heeft u misschien andere relevante informatie? Neemt u s.v.p. contact op de met de recherche van het bureau De Meern via 09008844 of eventueel anoniem via M 08007000.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden