Maandag 23 september 2019

NIEUWS Plaatsing rollepaal voltooit renovatie Jaagpad Harmelen

HARMELEN > Een rollepaal is een hulpmiddel om door mens of paard voortgetrokken schepen een bocht te laten maken. Dit trekken wordt ook wel jagen genoemd, vandaar de naam Jaagpad.

Met het plaatsen van een replica van een rollepaal kan de renovatie van het Jaagpad in Harmelen als voltooid worden beschouwd. De Stichting Hugo Kotestein heeft hiertoe het initiatief genomen. Deze voltooiing zal worden gevierd met het ronden van de paal met een door mensen voortgetrokken schuit. Wethouder Tymon de Weger zal hiervoor het startsein geven. Dit schouwspel is voor iedereen te zien. Volg hiervoor de borden. Vrijdag 14 juni 2019, 15.30 uur onthulling en demonstratie.

Plaats Jaagpad-Oost, achter pand Dorpsstraat 42.

1 REACTIE

Frans van de Poll16 juni 2019 om 22:30

Met waardering voor het vele werk, speciaal verricht door de Werkgroep Harmelen, moet mij toch iets van het hart, gezien de manifestatie gisterenmiddag op het Jaagpad in Harmelen, waarbij een z.g. rolpaal werd geïnstalleerd.
Jammer is het hierbij te moeten constateren dat deze paal niet op de juiste plaats is geplaatst en de paal zelf geen echt kopie is van de originele paal qua dikte en kleur.
Mogelijk zal bij het plaatsen van de tweede rolpaal op het Jaagpad hieraan meer aandacht worden geschonken.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden