Zondag 15 september 2019

NIEUWS Geslaagd examenconcert HOV-B

VLEUTEN > Het B-orkest van Harmonieorkest Vleuten (HOV) onder leiding van Erik Rozendom gaf een wel heel speciaal concert in de CultuurCampus. Het was zo speciaal omdat Eline Meyer tijdens het concert haar D-examen op alt-saxofoon afrondde. Een D-examen is het ‘hoogste’ examen dat een leerling aan de muziekschool kan behalen.

Eline maakte met een virtuoze uitvoering van haar solowerk, El Artiste Saxofonico van de Nederlandse componist Leon Vliex, veel indruk. Niet alleen op het aanwezige publiek, maar ook de examencommissie toonde zich onder de indruk. De voorzitter van de examencommissie en directeur van Kunstencentrum Nieuwe Vaart, Reinold van Zijl en docente Mirjam Stoffelsma spraken na afloop lovende woorden. De uitvoering werd dan ook beloond met een 9 en daarmee slaagde Eline cum laude voor haar examen! Dat gebeurd maar zelden…..

Naast Eline speelden Lotte van Ganzewinkel (dwarsfluit) en Twan den Dikken (trompet) in het kader van hun C-examen beiden een solostuk met het orkest. Ook zij kregen voor hun uitvoeringen fraaie cijfers. Met dit concert is maar weer eens duidelijk geworden, dat muziekverenigingen een belangrijke spelen bij ontwikkeling van jong talent én dat HOV trots mag zijn op zo’n enthousiast goed spelend ‘jongerenorkest’. Het volgende optreden van HOV-B is op 16 juni in de tuinen van Kasteel De Haar tijdens het jubileumconcert van Kunstencentrum Nieuwe Vaart.

Fotocredits: Ger Wijtsma

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden