Zondag 15 september 2019

NIEUWS Festival Duurzame Week dit jaar in juni

UTRECHT > Een barbecue met hotcocks en bokkenburgers? Een lezing van tv-coryfee Dennis Storm over minimalisme? Of onder de douche met Sacha? Het kan allemaal dit jaar tijdens de Duurzame Week! Van 15 tot en met 22 juni kun je zo’n 70 evenementen bezoeken rondom de thema’s voeding, wonen, omgeving, reizen en consumeren. De meeste zijn gratis. Het programma is zeer gevarieerd en met iets leuks of interessants voor iedereen, alles op het gebied van duurzaamheid.

Voor de vierde editie van dit Utrechtse festival komt op de Neude een kas van ruim 300 vierkante meter. Op zaterdag 15 juni zal in dit festivalhart de Duurzame Week op feestelijke wijze geopend worden. En naast een doorlopende expo is hier gelegenheid voor een hapje of drankje − uiteraard duurzaam. Ook komt er op Utrecht Centraal een pop-upstore over de circulaire economie gedurende de Duurzame Week.

Veel duurzame evenementen

Daarnaast is er verspreid over de stad van alles te doen. Zo kun je advies krijgen over het verduurzamen van je woning en zijn er een duurzame pubquiz, een natuurwijnproeverij en een workshop duurzame kleding. Ook kun je meedoen aan een ‘afvalrace’ of aan leuke kinderactiviteiten. Of een minilezing over treinvakanties bijwonen of een masterclass klimaatpsychologie. En uiteraard zijn de Solar Cinema en de duurzame markt er weer.

Verder organiseert de Duurzame Week met haar partners presentaties, lezingen en discussies met interessante sprekers uit allerlei duurzame vakgebieden. Voor professionals én andere geïnteresseerden. ‘Met dit alles willen we laten zien hoeveel er allemaal gedaan wordt in Utrecht en omgeving op het gebied van ecologische duurzaamheid’, aldus Margit Végh, directeur en organisator van het eerste uur. ‘Ik word heel enthousiast van alle groene initiatieven in de stad!’

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden