Woensdag 26 juni 2019

NIEUWS Gratis parkeerplaats omwonenden winkelcentrum Bisonspoor

MAARSSENBROEK > Eigenaar Wintertrust van winkelcentrum Bisonspoor stelt tijdelijk 100 gratis parkeerplaatsen beschikbaar in de nieuwe parkeergarage. De plekken zijn voor omwonenden van het Maarssenbroekse winkel- en kantorencentrum. In een brief is de buurt op de hoogte gesteld van het aanbod.

‘Wij begrijpen dat er veel parkeerdrukervaren wordt bij u in de buurt. Als beheerder van Winkelcentrum Bisonspoor stelt Winter Trust daarom 100 parkeerplaatsen tijdelijk gratis ter beschikking in de nieuwe parkeergarage aan de Safariweg als tegemoetkoming voor de (parkeer)overlast als gevolg vande renovatie-en bouw activiteiten in- en rondom Bisonspoor’, zo staat in de brief. ‘Daar waar mogelijk willen wij ons steentje bijdragen om de (parkeer)overlast te beperkente verlichten.De parkeergarage is bedoeld voor bezoekers en werknemers van het winkelcentrum en de kantoortorens. Treinreizigers en personen die in de buurt van het winkelcentrum werken horen ergens anders te parkeren. De gemeente Stichtse Vecht is zich ervan bewust dat dit voor parkeeroverlast zorgt rondom het winkelcentrum en werkt aan een oplossing. De tijdelijke parkeerplaatsen wordengratis beschikbaar gesteld van 1 juli 2019 tot 1 juli 2020. Het abonnement geeft u de mogelijkheid om 24 uur per dag in de parkeergarage te parkeren. U kunt dus altijd de parkeergarage in-en uitrijden. Om gebruik te maken van dit abonnementdient u op de derde verdieping of hoger te parkeren.Wilt u gebruik van maken van dit aanbod dan kun tu het bijgevoegde formulier in vullen en per mail sturen naar contact@wintertrust.com. Let op: alleen de eerste 100 aanmeldingen krijgen gratis toegang.’

De gemeente is nog steeds bezig met een onderzoek en een plan om de parkeerdruk in Bisonspoor en de omliggende wijken aan te pakken. De parkeerplaatsen bij het station zijn overvol en forensen zoeken ook gratis plaatsen in de wijken. Een andere tijdelijke oplossing is dat bij de sloop van de parkeergarage P2 en de toren het terrein ook tijdelijk als parkeerplaats gebruikt kan worden.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden