Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Burgernet helpt bij vermiste man Harmelen

HARMELEN > Burgernet kan essentieel zijn bij het vinden van vermiste personen, zeker als het gaat een actuele zaak, zo blijkt uit het relaas van de politie Harmelen.

Op 11 juni omstreeks 00.30 uur kreeg de politie een vermissing binnen van een 56 jarige man uit Harmelen. Deze man was omstreeks 18.00 uur vanuit zijn verzorgingstehuis een rondje gaan lopen, wat hij vaker doet, maar was niet teruggekeerd. Gezien de geestelijke gezondheid van de man waren er zowel bij de politie als de verzorgers zorgen omtrent het welzijn van de man. Medewerkers van het tehuis hebben de hele nacht tevergeefs in de omgeving gezocht. Wijkagent Jeroen van Beek heeft in de vroege ochtend een bericht gedeeld in de buurtapps van Harmelen. Veel bewoners van Harmelen zijn aangesloten bij één van deze buurtapps. Hierop werd informatie gedeeld over de vermissing en het signalement van de man. Binnen enkele minuten kwam er al bericht dat de man gisterenavond nog lopend was gezien in de richting van De Meern. Hierop heeft Jeroen de meldkamer van politie Utrecht verzocht om een burgernetactie te starten in de omgeving. Veel inwoners van Harmelen zijn de straat op gegaan om te helpen zoeken. Door een oplettende burgernetdeelnemer werd de man omstreeks 10.30 uur aangetroffen in Utrecht. De man verkeerde in goede gezondheid en kon worden teruggebracht. Bij thuiskomst stond een groot ontvangstcomite van applaudisserende verzorgers en familie op hem te wachten. De man zei later vandaag nog tegen zijn verzorgers " Ze zijn hier allemaal voor mij, want ik ben jarig ". Wij als politie en het verzorgingstehuis willen alle burgernetdeelnemers bedanken voor hun inzet.

Bent u nog geen lid van burgernet ?

Werk samen met uw gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Elke deelnemer maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen deelnemen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden. Meld u aan via www.burgernet.n

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden