Donderdag 18 juli 2019

NIEUWS Run voor Kika in Máximapark

LEIDSCHE RIJN > Zondag 16 juni gaat Run for KiKa Utrecht van start in het Máximapark en het belooft één grote happening te worden. Voor de zesde keer staan honderden enthousiastelingen te trappelen om hun steentje al rennend bij te dragen voor datzelfde doel: het genezingspercentage van kinderkanker verhogen van 75 naar 95 %.

Deelnemers worden zondag op memorabele wijze op pad gestuurd. Zangeres Lisanne Spaander, inmiddels genezen verklaard van botkanker, treed op met haar persoonlijke lied ‘Vechterbaas' en geeft daarna het officiële startsein. Maar ook op de route wordt middels meerdere portrettenreeksen van genezen en overleden kinderen herinnert aan de noodzaak van onderzoek naar kinderkanker.

Zij weten het maar al te goed

Tijdens Run for KiKa lopen vele families mee voor een overleden broertje, vriendinnetje, buurjongetje. Maar er zijn ook genoeg verhalen waarbij genezing het laatste station van de rollercoaster is. Janiek, 9 jaar oud en genezen van leukemie, is zo'n verhaal. "Ik heb geluk gehad maar ik besef dat er ook gezinnen zijn die dat geluk niet hebben. Daarom moeten we ons blijven inzetten voor KiKa" zegt ze. En dat gaat ze zondag doen, tijdens Run for KiKa.


Maak hét verschil voor kinderen met kanker!

Ren, net als Janiek en haar familie, mee in Utrecht. Run for KiKa is een hardloopevenement voor Stichting Kinderen Kankervrij, waarbij je hét verschil maakt voor kinderen met kanker. Jong en oud, teams of individueel, met vrienden, familie of het bedrijf: iedereen kan meedoen! Zondag opent het terrein om 11.30 uur en zijn alle deelnemers en supporters van harte welkom.

Inschrijven voor Run for KiKa Utrecht kan nog via http://www.runforkika.nl/inschrijven. Voor de last-minute lopers is het ook mogelijk on-event te registreren.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden