Donderdag 18 juli 2019

NIEUWS Mooi weer en een mooi bedrag voor Make-A-Wish bij Kermis De Klop

UTRECHT > Afgelopen weekend organiseerde Fort aan de Klop in Utrecht voor de derde keer op rij Familiefestival Kermis de Klop.

Verspreid over de twee Pinksterdagen genoten ruim 9.000 bezoekers op het forteiland van een gevarieerd programma, lekker eten en drinken én zowaar de zon.

Voorstellingen in de grote circustent en de intieme pipowagen, livemuziek, de kinderkaravaan van Circus Snor, het timmerdorp, foodtrucks, kinderworkshops, straattheater,

een modderrestaurant, silent kinderdisco en nog veel meer. En dat hele programma speelde zich af rondom de vertrouwde nostalgische zweefmolen.

Wat een weer

Het weer was veel beter dan voorspeld en het publiek wist de weg naar Fort aan de Klop goed te vinden om in het zonnetje te genieten van de relaxte sfeer.

In de loop van de middag op tweede Pinksterdag vielen er wat dikke regendruppels, maar dat mocht de pret niet drukken op het festivalterrein.

Omdat er voor ’s avonds onweer werd voorspeld, besloot de organisatie geen risico te nemen en het festival twee uur eerder te sluiten dan gepland.

De programmering van de kinderactiviteiten en voorstellingen hoefde niet te worden aangepast, die was rond 17.00 uur afgelopen.

Mooi bedrag voor Make-a-Wish Nederland

Vrijwilligers van Make-A-Wish hielpen de kermisorganisatie met de verkoop van muntjes en kaartjes voor de voorstellingen. Fort aan de Klop geeft de opbrengst van het entreegeld aan dit goede doel. Dit levert Make-A-Wish een bedrag op van € 4.877,- om te besteden aan het vervullen van de liefste wensen van kinderen met een ernstige ziekte.

Fort aan de Klop

Het in 1850 gebouwde Fort aan de Klop behoort tot de oudste verdedigingswerken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tegenwoordig is het een inspirerende en gastvrije plek met o.a. een brasserie in ‘t Wachthuis, groepsaccommodatie, vergaderzalen en kampeerterrein.

In 2007 werd Fort aan de Klop, na een grote renovatie, heropend voor het publiek. Het fort is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur voor koffie, lunch en borrel.

Van donderdag tot en met zondag is er ook een avondkaart.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden