Woensdag 26 juni 2019

NIEUWS Frank van Liempdt is terug in de raad Stichtse Vecht

Door Ed Kamans

STICHTSE VECHT > ‘De vissen werden mijn gezicht ook wel zat’, zo grapt Frank van Liempdt bij zijn vijver over zijn terugkeer in de gemeenteraad als fractielid van Lokaal Liberaal.

De 49-jarige Maarssenaar heeft best lang over moeten nadenken over een terugkeer in de politiek na zijn gedwongen vertrek december vorig jaar als wethouder door een motie van wantrouwen van de collegepartijen VVD, CDA, GroenLinks. ‘Dat doet je wel wat en zet je aan het denken. Een anonieme tip, de schijn van de schijn van de schijn van belangenverstrengeling, niets bewezen en dan geen vertrouwen in mij meer hebben, omdat ik toch niet zou veranderen. Misschien moet ik het wel als een compliment beschouwen van die landelijke partijen richting een lokale partij, die dicht bij de inwoners staat en zijn ze dat niet gewend. Wij wel bij Lokaal Liberaal’, zo blikt de oprichter van Lokaal Liberaal terug op de Nacht van het Brugwachtershuisje en zijn vermeende invloed op de tijdelijk verhuur aan een inwoner. De voltallige oppositie vond een motie van treurnis genoeg. ‘Ik ben ook nog niet klaar met mijn missie als lokale volksvertegenwoordiger, zo heb ik wel gemerkt de afgelopen tijd. En daarom heb ik ja gezegd tegen de raadszetel. Dus niet uit rancune of boosheid. Er is nog veel te doen als het gaat om het betrekken van inwoners bij het beleid en de transparantie en we moeten die klimaatgekte van GroenLinks ook indammen. Bij de college-onderhandelingen hebben VVD, CDA en wij dus ook, te veel weggeven aan GroenLinks. Een wijze les voor de volgende keer’, is de uitleg van Van Liempdt over het innemen van de plek van Tessa Overdijkink, die om privé-redenen opstapt. Van Liempdt wordt raadslid en Suzanne Kox blijft fractievoorzitter. ‘Ik sluit gewoon achteraan aan, de fractie functioneert prima. Een groot compliment. We hebben nog een ambitie en uitdaging en dat is om de grootste partij in Stichtse Vecht te worden. En dat kan dus over drie jaar bij de nieuwe verkiezingen. Maar waarom wachten?’, is de reactie van Frank van Liempdt op de komende overstap van Ron Druppers van M2000 naar Lokaal Liberaal. ’Een kanjer met een groot lokaal hart. Hij gaat bij ons, gesteund door een heel team van Lokaal Liberaal, de functie van Ombudsman in Stichtse Vecht weer oppakken en hij gaat aankomende raadsleden coachen. Daar zijn we erg blij mee. En ook met de komst van Hans van Maanen van Stichts Appèl. Het afgelopen jaar zaten we altijd op één lijn, dus ook een versterking van onze lokale partij.’ Met de komst van de twee raadsleden gaat Lokaal Liberaal van 6 naar 8 zetels en gaat daarmee de VVD voorbij. ‘Als je de grootste bent, schept dat verantwoordelijkheid. De inwoners mogen erop vertrouwen dat we daar goed mee omgaan en dat we doen wat we beloven’, aldus Van Liempdt.

3 REACTIES

Nico uit >Loenen13 juni 2019 om 21:49

Een unicum! Terugkerend raadslid en toch al Lid in de Orde van Oranje-Nassau; op naar het tweede lintje Frank en wordt over 20 jaar dubbel lid :-)

Henk14 juni 2019 om 23:8

Welkom terug Frank!
Het was ook een hele lage streek van de VVD om jou op die manier te pakken.

Onbetrouwbare club die VVD.

Go for it !

Piet Sanders16 juni 2019 om 21:30

Wat wordt politiek klein. Een beetje hulp bij het zoeken van een huurwoning gebeurt overal.
Fran k zet em n op !!!!!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden