Dinsdag 17 september 2019

NIEUWS Amadeus Lyceum moet grotere school

VLEUTERWEIDE > Het aantal leerlingen van het Amadeus Lyceum groeit. Het huidige schoolgebouw in Vleuten is te klein om alle leerlingen een plek te bieden. De gemeente zoekt samen met de school en de wijk ruimte voor deze kinderen.

Op dit moment gaan alle kinderen naar het Amadeus Lyceum op de Burchtpoort 3 in Vleuten.

Dit gebouw groeit uit zijn jasje, er is geen plek meer voor extra leerlingen. Om het huidige schoolgebouw te ontlasten, heeft de school na de zomer extra ruimte nodig.

Oplossing korte termijn

Daarom hebben gemeente en verschillende scholen de handen ineen geslagen.

‘Samen met de besturen van NUOVO Scholengroep en Willibrord Stichting zoeken wij naar extra ruimte voor zo’n 200 leerlingen van het Amadeus Lyceum na de zomervakantie. Wij informeren u als wij meer weten over de korte-termijn-oplossing’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Oplossing lange termijn

Daarnaast zoeken gemeente en schoolbesturen naar ruimte in de wijk voor de lange termijn. Hierbij maken wij graag gebruik van de denkkracht van bewoners. Wij verwachten hierover snel na de zomervakantie een bijeenkomst te organiseren.

Gezond stedelijk leven voor iedereen

Utrecht is de snelst groeiende stad van Nederland.

Deze groei vraagt om bijbehorende onderwijsvoorzieningen in het primair, het speciaal en in het voortgezet onderwijs.

De gemeente en de schoolbesturen slaan de handen ineen om de capaciteit van het voortgezet onderwijs te vergroten zodat we gezamenlijk alle kinderen in (de groeiregio) Utrecht gezonde en duurzame huisvesting kunnen bieden.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden