Maandag 23 september 2019

NIEUWS Inwoners praten mee over parkeren en verkeer Centrum Vleuterweide

VLEUTERWEIDE > De gemeente wil informatie ophalen bij bewoners en bezoekers over de toekomst van het verkeer in en rond Centrum Vleuterweide. Ook het parkeren staat ter discussie.

U bent op donderdag 27 juni 2019 van harte welkom om met de gemeente in gesprek te gaan over de parkeer- en verkeerssituatie van winkelcentrum Vleuterweide.

De gemeente heeft in 2017 en 2018 de verkeersveiligheid verbeterd rond de busbaan naast het winkelcentrum Vleuterweide. De verbetering is tot stand gekomen na een uitgebreid participatietraject met bewoners, bezoekers en ondernemers van het winkelcentrum. Op basis van een evaluatierapport zijn nog een aantal optimaliseringsmaatregelen uitgevoerd en daarmee is het busbaanproject nu afgerond.

Uitstel parkeersysteem

De ondernemers van het winkelcentrum maken zich zorgen over het parkeren en de bereikbaarheid van het winkelcentrum. Daarom wil de gemeente samen met de eigenaar van het winkelcentrum gereguleerd parkeren invoeren voor parkeerterrein P1 en P2. Dit betekent dat er de eerste 3 uur gratis geparkeerd kan worden, daarna is het betaald parkeren. Hiermee willen we bereiken dat bezoekers van het winkelcentrum die met de auto komen altijd een parkeerplek kunnen vinden op parkeerterreinen (P1 en P2) dichtbij de winkels. Na de ontstane discussie hierover, is de invoering van het parkeersysteem uitgesteld.

Onderzoek

Voordat we een besluit nemen over het gereguleerd parkeren, willen we een totaalbeeld krijgen van het winkelcentrum. Er is een parkeeronderzoek gedaan en we willen in gesprek met de bewoners, bezoekers en ondernemers in het winkelcentrum.

Wat vindt u? Wij horen graag wat bewoners en bezoekers van het winkelcentrum vinden van de nieuwe verkeerssituatie en het parkeren rondom het winkelcentrum. Daarom nodigen wij u uit ommet medewerkers van de gemeente te praten, uwmening te geven en uw tips en aandachtspunten door te geven. Wanneer: Donderdag 27 juni 2019Hoelaat: Tussen 16.00 en 20.00 uurWaar: Onder de overkapping bij de bibliotheek in winkelcentrum Vleuterweide (Burchtpoort 16) Meer informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ron te Veldhuis (projectmanager), via telefoon nummer 14 030 of e-mail ron.te.veldhuis@utrecht.nl. Voor andere vragen over uw wijk kunt u rechtstreeks terecht bij wijkbureau Vleuten-De Meern, Dorpsplein 1, Vleuten, of via telefoonnummer 14 030

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden