Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Robijns Rembrandt naar het Rijksmuseum

HARMELEN > Voor Robijn Stel, leerling uit groep 5 van CBS De Fontein uit Harmelen, breken een paar spannende weken aan. Zijn sc hilderij is namelijk één van geselecteerde werkstukken die persoonlijk door de kunstenaar naar het Rijksmuseum gebracht mocht worden.

En dat is een hele prestatie, zeker als je bedenkt dat er maar liefst 8395 inzendingen waren. De leerlingen uit de klas van Robijn verdiepten zich in het kader van het IPC- onderwijs ( Het International Primary Curriculum is een curriculum voor het basisonderwijs waarin effectief leren centraal staat) allemaal in het leven en werk van een kunstenaar. Voor Robijn werd dit Rembrandt van Rijn. Tijdens de creatieve les schilderde hij De Nachtwacht na en het resultaat bleef bij zijn juffen niet onopgemerkt! Na overleg met Robijn en zijn ouders is besloten om Robijns schilderij in te sturen voor de wedstrijd ‘Lang leve Rembrandt’.

2019 is uitgeroepen tot ‘Jaar van Rembrandt’ omdat we dit jaar zijn 350e sterfdag gedenken. En tot ieders verrassing was Robijn één van de kunstenaars die door de eerste selectie kwam.

Eind juni weten we of Robijns kunstwerk geëxposeerd zal worden in het Rijksmuseum.Mocht dit het geval zijn dan mag Robijn 15 juli (de geboortedag van Rembrandt) aanwezig

zijn bij de officiële opening van de tentoonstelling ‘Lang leve Rembrandt’. Zijn schilderij zal dan van 15 juli t/m 15 september te bewonderen zijn. Voor De Fontein is ‘Robijn van Rijn’ al een meesterschilder, want zijn klasgenoten en zijn

juffen zijn nu al ontzettend trots op zijn prestatie

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden