Zondag 22 september 2019

NIEUWS The Wall veilt street art voor pannakooi in Maximapark

LEIDSCHE RIJN > Op zondag 23 juni om 14:00 uur worden er street art werken geveild in The Wall. Opbrengst van de veiling gaat naar de aanleg van een pannakooi in het Máximapark in Leidsche Rijn.

Veiling

The Wall opent een pop up expositie waar alle gemaakte street art te bewonderen is. Dit zijn 10 grote werken op panelen van 2 x 4 meter. Daarnaast maakten kunstenaars ook kleinere werken op canvassen en papier en konden kinderen meedoen aan een workshop. Iedereen kan tijdens deze expositie bieden op de kunstwerken.

Goed doel

De opbrengst van de veiling gaat naar de aanleg van een pannakooi bij de voetbalvereniging UVV in het Máximapark. Youssef Ouchene, voorzitter jeugd van de Utrechtse voetbalvereniging (UVV) is zeer enthousiast over het initiatief: "Uit diverse onderzoeken blijkt dat de jeugd behoefte heeft aan een pannakooi in de wijk. Wij willen met UVV buitenspelen meer stimuleren in de wijk"

Eddy Zoëy

Veilingmeester Eddy Zoëy zal de veiling leiden. Zoëy is hoofdzakelijk bekend als presentator en muzikant, maar heeft daarnaast ook aan de kunstacademie gestudeerd en schildert zelf pop-art-achtige doeken. Eén van de 10 street art kunstenaars die meewerkte aan het project “Color The Wall” is Janisdeman. Hij is enthousiast over de veiling: “Ik vind het vet dat mijn werk geveild wordt. Ik ben benieuwd wie het gaat kopen! Meedoen met een goed doel is altijd goed”. De street art die geveild gaat worden is alvast te bekijken op www.thewall.nl/nieuws/street-art-veiling.

The Wall

The Wall is bereikbaar via het volgende adres: Hertogswetering 183, 3543 AS Utrecht.

De veiling vindt plaats in de event area in The Wall. Deze is te vinden op de begane grond naast de roltrappen richting P2

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden