Maandag 16 september 2019

NIEUWS Stadsbelang Utrecht boos over stijgende aantal jeugdige criminelen in Vleuten De Meern en Leidsche Rijn

VLEUTEN > Vleuten, De Meern en Haarzuilens ooit drie mooie rustige dorpen in de provincie Utrecht. Maar heden een grote wijk van de stad Utrecht samen met Leidsche Rijn. En daarmee is de verandering gekomen van oude dorpen naar een jonge wijk, waar geen aandacht is voor de enorme groeipijnen die het nu doormaakt. Een van de groeipijnen die de bewoners dagelijks ervaren is geconfronteerd worden met geweldpleging, intimidatie vandalisme, criminaliteit, diefstal en openbare dronkenschap van jeugdigen. “Je verzint het niet maar er is in Vleuten – De Meern en Leidsche Rijn een groter wordende groep kinderen die zich schuldig maken aan volwassen criminele feiten en dat is zeer zorgelijk”, aldus raadslid Cees Bos van Stadsbelang Utrecht. Enkele maanden gelden, een jeugdbende die jongens van de fiets af sleurden en beroofden van dure schoenen en koptelefoons. In mei van dit jaar, 12 kinderen met een leeftijd tussen de 11 en 13 jaar opgepakt voor intimidatie, diefstal en geweld. Afgelopen weekend 8 jeugdige veelplegers aangehouden voor openlijke geweldpleging en vernieling. En afgelopen maandag 2 jongens van 13 jaar oud aangehouden voor het rijden op een gestolen bromfiets. De stad komt wel erg dichtbij horen wij steeds vaker van inwoners. We moeten nu voorkomen dat Vleuten – De Meern en Leidsche Rijn afglijden en de nieuwe probleemwijken van Utrecht worden. Maar hoe doen we dat als de politie onvoldoende personeel is heeft, het politiebureau maar zeer beperkt open is. Als toezicht en handhaving onvoldoende aanwezig is.“Er moet blijvende aandacht komen van het college en politie op jeugd in Vleuten – De Meern. Wij zullen hier de komende weken tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota toe oproepen. Misschien helpt een motie voor meer toezicht en handhaving’, aldus commissielid Kenneth De Boer – Kreeft.

2 REACTIES

Jaap26 juli 2019 om 9:59

Nederland moet zijn land weer terugeisen van Europa en de gemeenten moeten hun moeten hun dorpen terugeisen van gemeenten.


Geen referenda, geen toegewezen burgemeesters, Lobbycratie is het werkelijke gezicht van Volkspartij voor Vrijheid en Democratie: roofzucht regeert.

Karin26 juli 2019 om 10:17

Artikel stadsbelangen, impliciete veronderstelling dat financieel leeggeroofde gemeenten,
steden zijn voor hun fantastische "projecten" (van lucratieve probleemimplementatie).

https://www.scientias.nl/ondergang-romeinse-rijk-ging-mis/

Betere naam stadsbelangen: GWLV Genezen Was Lucratiever als Voorkomen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden