Zondag 22 september 2019

NIEUWS Nachtkaravaan van Ronald McDonald Kinderfonds arriveert in Utrecht

REGIO > De nachtelijke karavaan van HomeRide en HomeRun, de 24-uurs sportevenementen van het Ronald McDonald Kinderfonds, arriveert in Utrecht. De HomeRiders hebben inmiddels ruim 350 kilometer erop zitten, de HomeRunners zijn net voorbij de 100-kilometergrens. De opbrengst van de tours komt ten goede aan de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen van het Kinderfonds.

Alle deelnemers laden zich in Utrecht op voor de nachtelijke etappes: vanaf hier wordt het doorbikkelen, afzien en door de verzuring heen trappen. Yvon Jaspers, ambassadeur van het Kinderfonds, moedigt ze aan vanaf het Utrechtse checkpoint. Morgenochtend gaan alle sportievelingen via Amsterdam richting de finish in Den Haag. Daar worden ze vanaf 11.00 uur verwacht, en hebben ze er 24 uur op zitten. Deze 24 uur staat symbool voor de zorg van ouders voor hun zieke kind; die gaat ook 24 uur per dag door.

Vrijwel elk team heeft een bijzondere motivatie om mee te doen met de HomeRun en HomeRide. Sanne is hardloper en moeder van Emy, naamgever van Team Emy: “Emy was nog geen drie dagen oud toen ze aan haar darmen werd geopereerd en nog geen drie weken toen ze een openhartoperatie onderging. Ik weet niet hoe ik deze heftige tijd door had moeten komen als Ronald McDonald Huis Utrecht er niet was geweest. Daarom gaan wij hardlopen, om ervoor te zorgen dat elke ouder met een kind in het ziekenhuis kan logeren in een Ronald McDonald Huis.”

De HomeRiders leggen binnen 24 uur in totaal 500 kilometer af en de HomeRunners volgen een route van 240 kilometer. Daarmee zamelen ze geld in voor de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds. Tijdens de tours passeren ze acht Ronald McDonald Huizen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden