Maandag 23 september 2019

NIEUWS Manege Castellum viert 15-jarig bestaan

DE MEERN > Afgelopen zondag trok om 11.00 een grote stoet van paarden over het terrein van Manege Castellum in De Meern. Deze parade is traditiegetrouw de start van een feestelijke verjaardag vol paardenplezier.

Er waren demonstraties van verschillende carrouselgroepen, de paardenruiters in stijlvol zwart/wit outfits, de shetten in vrolijke kleuren en de groep bestaande uit de bonte en voskleurige paarden van stal was leuk in het blauw met roze. De groep bestaande uit alle schimmels droeg mooie blauwe jurken en dat was ook de kleur voor de ruiters in de ponycarrousel. De Zwarte Parels staken prachtig af bij het rood van hun berijders.

De westerngroep had een spectaculaire opening door al galopperend met vlaggen in de hand de bak rond te gaan. Dit optreden oogstte veel bewondering van het publiek, evenals de demonstratie van de Native groep. Daarin waren de pony's allemaal zadel- en hoofdstelloos en reden de ruiters op enkel een halsring hun kür op muziek.

De winnaressen van van de pas de deux wedstrijd in april mochten ter gelegenheid van de verjaardag van de manege hun proef nog een keer rijden en deden dat met verve, ondanks dat de kostuums wel heel warm waren.

Tot slot lieten Maaike en haar pony Mufasa zien dat er meer is te doen met een pony dan alleen rijden. Zij lieten een leuke demonstratie van vrijheidsdressuur zien waarbij de band tussen pony en baasje duidelijk zichtbaar was.

Al met al was het een geweldige dag, met uiteraard ook cadeau's voor de eigenaresses Ellen Severijn en haar dochter Mercedes van de Kraats. Ook werd het stalpersoneel in het zonnetje gezet, want zij zijn natuurlijk ook van onschatbare waarde voor het bedrijf.

Foto's zijn gemaakt en beschikbaar gesteld door Denise Koning

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden