Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS De Nachtwacht 2.0 van groep 7-8 OBS Pantarijn in het Rijksmuseum

DE MEERN > Een traditionele rekenles over verhoudingen die uitdraaide op een plek in het Rijksmuseum? Groep 7-8 van OBS Pantarijn uit De Meern weet er alles van.

Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt overleed. Reden genoeg om de schilder en zijn werk te eren, vond het Rijksmuseum. Voor de unieke zomertentoonstelling ‘Lang Leve Rembrandt’ werd het publiek gevraagd een zelfgemaakt en op Rembrandt geïnspireerd kunstwerk in te sturen. Groep 7-8 van OBS Pantarijn koppelde de rekenles aan deze opdracht en ging de uitdaging maar al te graag aan! Na de eerste selectieronde kreeg juf Monique Kroes te horen dat het kunstwerk van haar groep deze zomer te zien zal zijn in het museum. En gekozen worden uit 8.000 inzendingen uit 95 landen is heel bijzonder.

Juf Monique vertelt: “De aanloop naar de ontknoping was erg spannend. Nadat we te horen hadden gekregen dat ons kunstwerk door was naar de tweede ronde, mochten we het naar het Rijksmuseum brengen. Dat heb ik met Ian en Siem – twee van mijn leerlingen – gedaan. De werken die ik vervolgens voorbij heb zien komen, maakten een behoorlijke indruk op mij en de kinderen. En als je dan na twee weken te horen krijgt dat de jury ons kunstwerk heeft uitgekozen voor de tentoonstelling, is dat als een droom die uitkomt!”

Het kunstwerk van groep 7-8 van OBS Pantarijn bestaat uit 18 canvasdoeken van 10x10 centimeter. Deze De Nachtwacht 2.0 kun je deze zomer (van 15 juli tot en met 15 september) bewonderen in de Philipsvleugel van het Rijksmuseum!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden