Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS Meedenken over evenementen Waterwinpark, Haarrijnseplas en Strijkviertel

VLEUTEN-DE MEERN > Wat kan er allemaal in het Waterwinpark, op Haarrijnseplas en bij Strijkviertel ? De gemeente wil weten wat de inwoners daar van vinden en er komt een speciale avond. Op donderdag 11 juli is er van 19.30 - 21.30 uur een bijeenkomst in Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern in Vleuten.

Gemeente Utrecht werkt aan locatieprofielen voor evenementen.Het doel is om tot richtlijnen te komen voor gebruik van buitenlocaties door evenementen. ‘Ook bij u in de wijk vinden evenementen plaats.Graag nodigen wij u uit om, samen met andere belanghebbenden, tijdens deze bijeenkomst de volgende locaties te bespreken: Waterwinpark, Haarrijnseplas, Strijkviertel’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ‘Waarom een locatieprofiel? Utrecht leeft! Dit komt onder meer door het brede aanbod aan evenementen. U heeft misschien zelf ook weleens een evenement in Utrecht bezocht, zoals een sportevenement, een braderie, een cultuurevenement, een buurtfeest of een festival. De gemeente onderzoekt hoe we de beste plek voor een evenement kunnen vinden. Omdat belanghebbenden zoals u veel kennis over de locaties hebben, willen wij dat samen met u doen tijdens gesprekken in de wijk.’

De gemeente wil samen met inwoners ingaan op het karakter en de kenmerken van de omgeving van de locaties. Daarnaast is er aandacht voor de spreiding van, en communicatie over evenementen. Op basis van de uitkomsten van de verschillende gesprekken worden voorlopige locatie-profielen gemaakt.

‘Deze concepten delen we in november2019 met u. Daarna wordt hier een jaar mee geëxperimenteerd voor dat de locatieprofielen definitief worden vastgesteld. De locatieprofielen geven duidelijkheid aan bewoners over wat zij in hun buurt qua evenementen kunnen verwachten en bieden per locatie richtlijnen voor evenementorganisatoren. Aanmelden en digitaal meedenkenVoor deze bijeenkomst kunt u zich aanmelden via https://buurtgesprekevenementen.eev-gu.nl Voor vragen, meer informatie of digitaal meedenken kunt u terecht op:www.utrecht.nl/locatieprofielenevenementen of neem contact met het projectteam via e-mail: locatieprofielenevenementen@utrecht.nl of telefonisch (14 030).

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden