Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Groen en sport op Muziekplein Terwijde

LEIDSCHE RIJN > Het Muziekplein, naast het treinstation en winkelcentrum Terwijde, richten we opnieuw in. Het plein wordt nu gebruikt om op te parkeren. En er staat een Tiny Forest (minibos) op. Het plein krijgt veel groen en ruimte voor alle leeftijden om te sporten, spelen en ontspannen.

Wat komt er?

Meer bomen en gras. Het Tiny Forest blijft.

Golvende oever met een steiger en bankje.

Activiteiten- en evenemententerrein met goaltjes, baskets en zitelementen gemaakt van hergebruikte materialen. Op het terrein kan ook een kermis of circus plaatsvinden.

‘Ball pole’ voor balspellen en een kast/tribune ontworpen door het buurtinitiatief The Outsiders.

Jongerenplek: een Vinex-huisje waar op de wanden getekend mag worden, ontworpen door The Outsiders.

Sportplek met sporttoestellen.

Speeltuin naast de gele glijbaan.

Brug, op de plaats waar nu een dam is ter hoogte van de Hof Ter Weydeweg.Geen gebouw op het Muziekplein

Op het plein zou eerst een gebouw komen. Dit bleek niet haalbaar. Over 10 jaar kijken we of er alsnog een gebouw kan komen.

Parkeren rondom het Muziekplein

Er staan nu nog auto’s geparkeerd op het Muziekplein. Deze auto’s moeten straks ergens anders staan. Uit parkeeronderzoek blijkt dat er voldoende plekken beschikbaar zijn rondom het winkelcentrum en in de omliggende straten en parkeergarages. Langs de Hof Ter Weydeweg komen 24 extra parkeerplaatsen. De school en het kinderdagverblijf kunnen deze parkeerplekken gebruiken als Kiss & Ride plek. Als er in de toekomst toch een gebouw komt, bekijken we de parkeersituatie opnieuw.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden