Zondag 15 september 2019

NIEUWS Vrijwilligers van de Zonnebloem Vleuten-De Meern-Haarzuilens-Leidsche Rijn op stap

VLEUTEN-DE MEERN > Voor de vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Vleuten-de Meern-Haarzuilens-Leidsche Rijn was het hoog tijd voor een uitje. Door de samenvoeging op 1 januari van de afdeling Vl-dM-H en die van LR wilden zij elkaar graag wat beter leren kennen. De locatie die daarvoor prima geschikt bleek was de party boerderij van de familie Segers in Kockengen.

Na de ontvangst met koffie werd het gezelschap door de polder gereden in een tram, voortgetrokken door een antieke tractor. Onderweg was er tijd voor een uitstapje bij het gemaal en genoten de aanwezigen van het uitzicht over de weilanden en de natuur.

Terug op het erf stonden de vuurkorven klaar en werd er gezamenlijk pannenkoeken gebakken.

In de museumboerderij volgde een uitleg over alledaagse gebruiksvoorwerpen en vervoersmiddelen.Dit bracht veel herinneringen en verhalen boven waardoor de aanwezigen een inkijkje kregen in elkaars leven. Na het Hollandse toetjesbuffet was het duidelijk dat de opzet geslaagd was. Van twee groepen vrijwilligers ontstaat één enthousiaste groep die zich verder blijft inzetten voor de gasten van de Zonnebloem. Jeannet van der Poel en Gerry Höfte bedankt voor de organisatie

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden