Dinsdag 17 september 2019

NIEUWS BeNe Ladies Tour door Leidsche Rijn

LEIDSCHE RIJN > Dit jaar start de BeNe Ladies Tour met een tijdrit in Leidsche Rijn op donderdag 18 juli. Honderdvijftig wielrensters fietsen om de minuut zo snel mogelijk van Castellum Hoge Woerd naar Leidsche Rijn Centrum, over een parcours van vier kilometer. De BeNe Ladies Tour is de enige grensoverschrijdende wielerwedstrijd voor vrouwen, dus de toppers rijden allemaal mee. Bewoners van Leidsche Rijn zitten op de eerste rang, maar bewoners kunnen ook hinder ondervinden.

Parcours afgesloten voor auto en fietsverkeer

De hele route is vanaf 16:45 tot 21:00 uur afgesloten voor auto en fiets verkeer. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de wielrenners en bewoners omdat de wielrenners met motorbegeleiding om de minuut met hoge snelheid langs komen.

De route loopt van de start bij het Castellum over de Groenedijk, dan links het Lint op langs de Langerakbaan en de Parkzichtlaan. Bij de Crouweldijk gaat de route links de fietsboulevard op. De fietsboulevard volgt hij over de Hermelijnvlinderdijk en Beeldhouwersdijk. Bij de Jan Wolkerssingel gaat de route links en vervolgens tweemaal rechts over het bruggetje de Grauwaartsingel op en de laatste bocht is linksaf de Parijsboulevard op waar de dames finishen. (zie kaartje)

Omleidingen

Door omleidingen te volgen blijven vrijwel alle woningen langs of nabij het parcours bereikbaar. We adviseren bewoners wel om rekening te houden met vertragingen.

Er is bijvoorbeeld geen kruisend verkeer mogelijk op de volgende belangrijke punten: Parkzichtlaan - Burgemeester Middelweerdbaan, Parkzichtlaan - Crouweldijk en Het Zand - Crouweldijk. Ook een stuk Grauwaartsingel en de Parijsboulevard zijn afgesloten voor verkeer. Naast alle kleine straten waarover je ook het parcours niet kunt doorkruisen. Zie het plattegrondje met alle afsluitingen en omleidingsroutes. Alleen bewoners van ’t Zand, de Groenedijk, André Voltenlaan en een stukje van de Jan Wolkerssingel en de Beeldhouwersdijk worden door het parcours afgesloten waardoor bewoners die gebruik willen maken van hun auto deze voor 16:45 uur elders moeten parkeren. Zij hebben hierover een brief ontvangen. Het is wel mogelijk om te voet langs het gehele parcours te lopen.

Activiteiten Brusselplein

De hele avond zijn er activiteiten op het Brusselplein. Een gave pumptrack en clinics voor kinderen vanaf 17 uur. Er is de hele avond muziek van DJ Silverius en om 20 uur treedt Band Laugh Out Loud op. En om 20:45 uur is de huldiging van de winnares van de tijdrit. Meer informatie vindt u op: www.beneladiestour.be/partners/utrecht/.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden