Woensdag 13 november 2019

NIEUWS Snel naar een snelfietsweg tussen Amsterdam en Utrecht

UTRECHT > Dagelijks pendelen duizenden Utrechters en Amsterdammers met de trein of auto op en neer. De fiets is een minder aantrekkelijk alternatief, er is immers geen goede snelfietsroute tussen de twee steden. De gemeenteraadsfracties van D66 in Utrecht en Amsterdam stellen deze week daarom voor een goede fietsverbinding te leggen tussen de twee steden. D66 Utrecht dient een voorstel in bij het debat rondom de Voojaarsnota en D66 Amsterdam komt met een voorstel bij de Vervoersregio Amsterdam (VRA).

Fietssnelweg

D66 wil dat de fiets ruim baan krijgt. De afgelopen jaren is er al fors geïnvesteerd in aantrekkelijke fietsroutes binnen Amsterdam en Utrecht. Maar de fiets moet nu ook een volwaardig alternatief worden voor de auto binnen én buiten de stad. Utrechts raadslid Susanne Schilderman: “De afstand tussen Utrecht en Amsterdam is ook niet zo groot. Zeker niet met een elektrische fiets. Meer mensen op de fiets naar het werk is duurzamer en gezonder. Wij zien in Utrecht mogelijkheden om de grote werklocatie Lage Weide ook beter bereikbaar te maken bij een nieuwe fietsroute.”

Amsterdams Raadslid Jan-Bert Vroege voegt daaraan toe: “Dit is niet alleen Utrecht en Amsterdam met elkaar verbinden maar ook alle mensen die ertussen in wonen.” Een dergelijke route moet dan van voldoende kwaliteit zijn dat fietsen erdoor kunnen fietsen zonder al te veel te hoeven stoppen voor kruisingen. Ook moeten de fietsers geen last hebben van smalle fietspaden en slecht geplaatste paaltjes.

1 REACTIE

Jaap Langenbach12 juli 2019 om 12:13

Prima plan maar doe ook snel meer aan de bestaande fietspaden. Vooral autodrempels die ook over het fietspad gaan zijn een ramp. Overal stuiteren de boodschappen uit je mandje als je niet op tijd afremt afremt. Er kan toch een vlakke fietspassage naast ?

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden