Dinsdag 17 september 2019

NIEUWS 4000e energiebox voor bewoners in Leidsche Rijn

Foto: Gemeente Utrecht

LEIDSCHE RIJN > Wethouder Lot van Hooijdonk (Energie) reikte donderdag de 4000ste energiebox uit aan twee bewoners uit Leidsche Rijn aan de Annie M.G. Schmidtstraat

In de energiebox zitten energiebesparende producten, zoals ledlampen, tochtstrips, een douchewekker en radiatorfolie. Daarnaast kregen gen zij een energieadvies van een energiecoach.

Slim energie besparen

Met advies van de coaches en de energiebox kunnen bewoners zelf makkelijk kleine energiemaatregelen nemen en gaat de energierekening omlaag. Mensen besparen hiermee gemiddeld 115 euro per jaar, zo'n 10 procent van de gemiddelde energiekosten.


Aanvragen energiebox

Huurders die een advies en box willen aanvragen, kunnen terecht op: www.utrecht.nl/energieadvies. Alle huurders in de stad Utrecht kunnen meedoen: huurders van corporaties, particuliere huurders en klanten van buurtteams.

Energiebox voor huiseigenaren

Er is veel belangstelling voor de energieboxen. Daarom stelt Utrecht ook energiecoaches en energieboxen gratis beschikbaar voor huiseigenaren met een lager inkomen, die hun woning duurzamer willen maken. De gemeente start met een proef voor vijftig bewoners. De gemeente benadert dit najaar de huiseigenaren die hiervoor in aanmerking komen. Lees meer: https://www.utrecht.nl/nieuws/artikel/utrecht-helpt-huiseigenaren-bij-energiemaatregelen

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden