Donderdag 18 juli 2019

NIEUWS Gemeente blokkeert de doorgang in de Kortelaan in Maarssen met foutparkeeractie

MAARSSEN > Veel bewoners van de Kortelaan in Maarssen troffen vrijdag 12 juli een geel briefje aan op de voorruit van hun auto. De gemeente wees hen erop dat hun auto op het trottoir en dus fout geparkeerd staat. Het was het gesprek van de dag. Wil de gemeente echt dat we de auto op het rijgedeelte van de weg parkeren? Dan is er geen doorkomen meer aan. En dat terwijl het trottoir toch al slecht toegankelijk is - ook als er geen auto's op staan - en werkelijk iedereen over straat loopt en zelden gebruik maakt van de stoep. Er werden foto's gemaakt, buren belden met de gemeente en verontruste bewoners uitten hun zorgen via de e-mail. En netjes als we zijn, hebben we onze auto's geparkeerd zoals de gemeente dat wil. Met als gevolg dat de doorgang een stuk lastiger is geworden.

Zaterdag 13 juli komt de vrachtwagen om het oud papier op te halen de straat in. En wat we al verwachtten: dat past net wel en soms net niet. Verschillende buurtbewoners moeten hun auto opzij zetten. Gelukkig is iedereen thuis en lukt het de bestuurder van de vrachtwagen zonder schade te veroorzaken de Kortelaan door te komen. We moeten er niet aan denken als een hulpdienst snel ter plaatse moet zijn.

Al vele jaren is er helemaal niets aan de hand. Auto's staan - zoals het volgens de regels niet hoort - op het trottoir. Maar in de praktijk heeft geen voetganger - ook die niet goed ter been is - daar enige last van. Want in een smalle straat als de Kortelaan lopen we het liefst midden over straat. Nu de feitelijke doorgang nog smaller is geworden zoeken voetgangers en fietsers hun eigen weg. Als het kan nog steeds midden over straat. Maar het valt wel op dat er ineens meer fietsers dan voorheen over de stoep hun weg vinden.

We zijn benieuwd hoe de gemeente hierop reageert. De buurtbewoners willen maar een ding: hun straat leefbaar houden. Dat lijkt de gemeente met deze actie over het hoofd te hebben gezien.

1 REACTIE

Cor de Groot14 juli 2019 om 14:41

Kl opt helemaal. Als ze aan onze kant twee rijen stoeptegels weg halen staan we met onze auto's niet meer op de stoep en kan iedereen er weer door.Aan de andere kant van de weg is er een groot gedeelte stoep voor wie daar op wil lopen. Gedogen is wel een stuk goedkoper!!!

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden