Zondag 22 september 2019

NIEUWS Autokrakers Leidsche Rijn vliegen uit de bocht

LEIDSCHE RIJN > Vrijdagnacht dachten twee autokrakers hun slag te slaan in de wijk Terwijde. Hun criminele avontuurtje eindigde echter al snel tussen wat bomen en in het struikgewas van de Burgemeester Middelweerdbaan.

Omstreeks 04.15 uur alarmeerde een oplettende getuige de politie dat er werd ingebroken in een auto op de Emile Hullebroeckstraat. Kort nadat de politie daar arriveerde zagen zij een man wegrennen. Deze man stapte in een geparkeerde auto op de Operettelaan. De auto reed met gedoofde verlichting en met hoge snelheid weg. De inzittenden negeerden het stopteken van de achtervolgende politieauto. Tijdens de achtervolging werden spullen uit de auto gegooid. Het was duidelijk dat de verdachten weinig zin hadden in een nacht cel want men deed er alles aan om uit handen van de politie te blijven. Een tegemoetkomende politieauto werd ontweken door met een snelheid van 100 kilometer per uur én op de "verkeerde" weghelft te gaan rijden. Op de rotonde van de Parkzichtlaan met de Burgemeester Middelweerdbaan ging het uiteindelijk "fout". De rotonde werd linksom genomen en de auto vloog met hoge snelheid uit de bocht en ramde daar enkele bomen. Het criminele avontuur eindigde daar in het struikgewas. De bestuurder, een 17 jarige jongen uit Utrecht, kon direct worden gearresteerd. Helaas wist de bijrijder te ontkomen.

Buit afkomstig uit de auto waar was ingebroken werd aangetroffen op de vluchtroute. De recherche zal verder onderzoek doen naar de omstandigheden.

Foto: Politie Utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden