Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS WIL (Wijk Informatie Lijn) op eigen benen

Door Carla Wouterson

VLEUTEN-DE MEERN > Tijdens een feestelijke netwerklunch in de Weide Wereld vond de overdacht plaats aan het nieuwe bestuur van WIL, dat vanaf die dag als zelfstandige organisatie verder zal gaan.

Het concept van WIL dateert van 2016 en is afkomstig van de oud-directeur van Welzaam Nardie Eijsberg, waarbij diverse buren-voor-buren-initiatieven gebundeld werden. Het begon onder de paraplu van Welzaam en staat nu in 2019 geheel op eigen benen met ruim 90 vrijwillig meewerkende buurtbewoners. Door toekenning van subsidie van de gemeente kon ook de laatste stap naar zelfstandigheid gezet worden.

Het nieuwe bestuur bestaat uit: Joke Kuijf (voorzitter), Bert van Slooten (penningmeester), Lenneke van der Meer, Hessel Stellinga en Jannie van de Vegte.

Bestuursvoorzitter Kuijf gebruikte in haar speech de metafoor dat inmiddels de fundamenten van het buurtnetwerkhuis zijn gelegd, de pijlers in de gaten zullen worden gehouden en er voor gezorgd zal worden dat het dak niet gaat lekken.

Bij WIL kunnen buurtbewoners en professionals terecht met hun vragen en wordt er gesignaleerd wat ontbreekt. WIL helpt bewoners verder, verbindt, verwijst en verleent burenhulpdiensten.

Bewoners kunnen mailen, bellen of binnenlopen op de Cultuurcampus en De Pijler. Een vrijwilliger helpt bij het vinden, samen met het buurtnetwerk. Als bewoners willen weten wat er allemaal in de wijk te doen is, actief willen worden, mensen willen leren kennen, zelf een initiatief willen starten of op zoek zijn naar een fiets-, wandel-, lees- of bridgeclub, praktische hulp nodig hebben of zelf hulp willen bieden, dan moeten ze bij WIL zijn.

Veel bewoners van Vleuten, De Meern en Haarzuilens zoeken hun weg in de buurt door op internet te kijken, maar kunnen de specifieke informatie niet vinden. WIL bundelt informatie en kennis om activiteiten, initiatieven en organisaties gemakkelijker vindbaar te maken. Daarom is destijds ook de website www.wilinjebuurt.nl gelanceerd met informatie uit verschillende bronnen over sporten, bewegen, praktische hulp, ontmoeting en contact, gezondheid en zorg, leren en ontwikkelen, actief in de buurt, cultuur en natuur. WIL wijst de weg in de buurt.

Vragen aan WIL? Kom dan langs op een van de inloopspreekuren, iedere dinsdag van 10.00 - 12.00 uur in Buurtcentrum De Pijler, Bovenpolder 80, De Meern.

Iedere donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in de Cultuurcampus, Burchtpoort 16, Vleuterweide.

Bellen: (030) 6773131 van ma t/m vrij 09.00 -11.00 uur

Mailen: info@wilinjebuurt.nl.

Of bekijk de website www.wilinjebuurt.nl.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden