Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Voetballers weren van speeltuin Paul Citroenstraat

LEIDSCHE RIJN > De speeltuin aan de Paul Citroenstraat is een mooie en veilige speelplek voor kinderen. Dagelijks zijn er dan ook kinderen, van peuters tot groep 8-ers, die met veel plezier gebruik maken van deze speelplek. Helaas is er een toename van overlastmeldingen bij de gemeente en de politie.Om een vreedzaam en veilig speelklimaat voor alle leeftijdsgroepen te hebben en de overlast voor omwonenden te beperken, wil de gemeente een paar maatregelen nemen.

Speelregels

Een bord met speelregels kan helpen om elkaar te herinneren en aan te spreken op speelgedrag. Op deze manier blijft de speeltuin een mooie, schone, leuke en vreedzame speelplek voor iedereen. Er zijn al wat ideeën voor deze speelregels Heeft u een goed idee laat dat dan weten. ‘Op korte termijn willen we een bord plaatsen. We willen u ook vragen een oogje te houden op het vreedzaam samen spelen’, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Voetballen

Voetballen op de speelplek geeft soms overlast. Vooral door ballen tegen ramen en deuren van woningen en tegen auto’s. De speelplek is door de geringe ruimte geen geschikte plek om te voetballen. Daarom bekijkt de gemeente of met een simpele ingreep van bijvoorbeeld een zwerfkei kinderen aangemoedigd worden naar trapveldjes in de buurt te gaan zoals Crouweldijk/’t Zand; Pablo Picassostraat/Kandinskystraat; Willem Frederik Hermansstaat/Verlengde Utrechtseweg; Máximapark of UVV.Speelplek

De gemeente, de sociaal makelorganisatie DOCK en een aantal bewoners onderzoeken ook of de speelplek opnieuw ingericht kan worden. Bijvoorbeeld met meer groen (absorbeert geluid), en nieuwe speeltoestellen. Dat moet dan via een aanvraag Initiatievenfonds. Als u mee wiltdenken kunt u dat doorgeven.Sociaalmakelaars op de speelplekDe sociaal makelaars zijn soms op woensdagmiddag op de speelplek. Zij willencontact met kinderen en ouders, en samen met kinderen leuke dingen doen.

Meldingen

Openbare ruimte (o.a. groen, straat, verlichting, vervuiling, overlast): www.utrecht.nl (waar ook info staat over de Slim Melden app).

Overlast jongeren: www.utrecht.nl of bij de politie 0900 - 88 44.•Spoed en verdachte situaties: 112MeerinformatieoveraanpakspeelplekMarian van Dijk (wijkbureau Leidsche Rijn) telefoon 14 030; leidscherijn@utrecht.nl

Fouzia de Waal (sociaal makelaar DOCK)telefoon 06 52 71 14 86; fdwaal@dock.nl; www.dock.nl/utrecht

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden