Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Grote hoeveelheden lachgas aangetroffen in flatgebouw Overvecht

UTRECHT > De gemeente heeft bij een controle, op basis van meldingen, 19 gasflessen en 12,4 kg aan lachgaspatronen aangetroffen aan de Rio Brancodreef in Overvecht. Dit is een forse overschrijding van de toegestane norm van 50 liter aan lachgas die in huis mag worden opgeslagen.

De tanks zijn weggehaald en de gemeente heeft een dwangsom opgelegd aan de bewoner van de flat, omdat de opslag van tanks in een woning in strijd is met de veiligheidseisen.

Risico’s

Er is de afgelopen tijd een flinke toename aan meldingen over lachgas verkoop en opslag in woningen. Onlangs kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen van overlast omdat er werd gehandeld in lachgas vanuit een woning. Toen zijn elf tanks met lachgas in beslag genomen in een pand aan de Bangkokdreef.

Het opslaan van de tanks is brengt flinke risico’s met zich mee. Lachgastanks kunnen ontploffen als ze niet goed zijn opgeslagen. Daarnaast kan de verkoop van lachgas vanuit een woning overlast opleveren voor omwonenden. Heeft u daarom een vermoeden dat er grote hoeveelheden lachgas zijn opgeslagen? Meld dit bij de gemeente via de slimmelden-app of telefoonnummer 14 030. Als u liever anoniem wilt blijven dan kan dat ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 7000.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden