Zondag 17 november 2019

NIEUWS Update Exra ritje Utrechtse vuilniswagens

UTRECHT > Op donderdag 25 juli vielen er 5 vuilniswagens uit door de extreme hitte. Gelukkig konden alle wagens op vrijdag de weg weer op. Op zaterdag is er extra inzet om het overgebleven afval in te zamelen. We verwachten dat maandag alles is opgelost.

Eerde bericht

UTREC HT > Vanwege de extreme hitte zijn 5 vuilniswagens uitgevallen. De vuilniswagens krijgen te weinig verkoeling waardoor uitval en/of andere problemen ontstaan. Daarom lukt het niet om al het afval vandaag in te zamelen. Vrijdag lukt dit waarschijnlijk ook niet.

We onderzoeken de problemen bij de uitgevallen wagens nu. Vandaag kunnen de betreffende vuilniswagens niet meer de weg op. Vrijdagochtend bekijken we de situatie opnieuw’, aodus een woordvoerder van de gemeente. ‘We proberen de komende dagen het afval zoveel mogelijk volgens het normale rooster in te zamelen. We rijden waar het kan de buurten na om het overgebleven afval alsnog in te zamelen.We kunnen nu nog niet zeggen wanneer we het overgebleven afval kunnen inzamelen. Dan kan echt per uur verschillen. We doen ons uiterste best om al het afval netjes in te zamelen. Maar we willen en kunnen onder deze extreme weersomstandigheden onze collega’s buiten ook niet extra belasten.’

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden