Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Bisonspoor Bouwt aan een vernieuwd winkelcentrum en het dak gaat er letterlijk af

MAARSSENBROEK > Het is niet meer te missen: winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen is aan het verbouwen!

Bisonspoor Maarssen als hotspot

De renovatie van het winkelcentrum is onderdeel van het totale masterplan Bisonspoor 2020 (www.bisonspoor2020.nl), waarbij niet alleen het winkelcentrum wordt verbouwd. Naast de nieuwe lobby met business center voor de kantoorgebouwen is inmiddels ook al een nieuwe parkeergarage voor ruim 1.100 parkeerplaatsen gerealiseerd. In de nabije toekomst zullen er ook vele nieuwe appartementen worden bijgebouwd. Het bestemmingsplan is voor een belangrijk deel van het nieuw beoogde woningbouwprogramma onlangs onherroepelijk geworden. Het doel is om wonen, werken en winkelen elkaar optimaal te laten versterken met een totaalpakket aan voorzieningen.

Bisonspoor Bouwt

Onder de noemer ‘Bisonspoor Bouwt’ zijn de afgelopen maanden al veel werkzaamheden verricht. Een groot gedeelte hiervan was nog niet zichtbaar, maar momenteel beginnen de veranderingen snel zichtbaar te worden. Op de buitengevel is al goed te zien hoe het gaat worden. Bij deze bent u officieel uitgenodigd om de renovatiewerkzaamheden te komen bekijken!

Heeft u het al gezien?

De afgelopen maanden hebben een aantal ondernemers in het winkelcentrum al gerenoveerd. Zo heeft de supermarkt Dirk recentelijk de winkel heropend, waarbij extra vierkante meters zijn toegevoegd. Dit betekent dat de Dirk u nu nog meer te bieden heeft. Ook Vishandel Mossel heeft een mooie nieuwe winkel? De viswinkel is een ware eyecatcher in het winkelcentrum. Een volledig open entree, met mooi houtwerk en veel glas. Dit belooft heel wat voor de komende ontwikkelingen in Bisonspoor!

Het dak gaat eraf!

De aankomende maanden wordt het middenplein van het winkelcentrum gerenoveerd. Misschien heeft u het al gezien, langzaam wordt het plein afgezet met gedecoreerde stofschotten. Dit is gedaan om geluidsoverlast te voorkomen en de veiligheid te borgen. Dit betekent dat het middenplein straks tijdelijk volledig afgesloten is waardoor u een heel kleine omweg moet maken naar uw favoriete winkels. Maar dit is niet voor niets, vanaf eind november 2019 gaat het plein al weer open, met een geheel nieuw dak! Het huidige dak gaat er dus letterlijk af en maakt plaats voor een nieuwe en modern dak met veel meer

doorzichtige materialen, wat gaat leiden tot meer lichtval in het winkelcentrum. Een nieuwe lift, nieuwe trap en nieuwe roltrappen zorgen voor een merkbare verandering van het middenplein.


Volg de werkzaamheden

Het is straks mogelijk om de werkzaamheden volledig te volgen. Hoe het dak eraf gaat, hoe dit weer opnieuw opgebouwd wordt, noem het maar op. In de stofschotten worden namelijk kijkgaten geplaatst – uiteraard volledig veilig – waar doorheen gekeken kan worden. Zo mist u niks van de ontwikkelingen.

Kijk eens omhoog

Langs de randen van het middenplein worden twee vides gerealiseerd. Een vide is een open ruimte tussen de begane grond en de eerste verdieping. U kunt straks dus alle kanten op kijken en daarmee de winkels die u zoekt nog makkelijker vinden. Ook zorgen de vides voor transparantie, meer licht en betere zichtlijnen.

Bouw, scan, kleur en win

Tijdens de renovatieperiode wordt niet alleen gebouwd. Er zijn namelijk diverse activiteiten in het winkelcentrum. Zo kunt u gedurende de renovatieperiode – naast boodschappen doen – de werkzaamheden volgen en leuke activiteiten bezoeken. Tot en met 25 augustus 2019 is het mogelijk om mooie prijzen te winnen tijdens het Scan & Win Prijzenfestival. Op de koopzondagen staan ook altijd leuke activiteiten gepland, zoals een graffiticursus in september. Houd de website www.bisonshopping.nl in de gaten voor meer informatie en nieuws.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden