Maandag 16 september 2019

NIEUWS Lokaal Liberaal verwijt college laksheid bij commotie rond Smeerboelfestival

OUD-ZUILEN > Het Smeerboelfestival bij een stuk weiland op Utrechtse grondgebied bij Oud-Zuilen ging dan net door na felle protesten van slot Zuylen en bewoners, maar de dreiging dat de locatie nog een keer in beeld komt bij een festival is niet verdwenen.

Het college van Stichtse Vecht heeft zich beperkt tot een bemiddelende rol tussen de inwoners en geen standpunt ingenomen, zo blijkt uit antwoorden op vragen van Lokaal Liberaal en de PvdA. En dat valt verkeerd bij Lokaal Liberaal en de oppositiepartij wil van het college een meer inhoudelijke reactie. Het antwoord is dat het aan de gemeente Utrecht is om te bepalen of het een geschikte locatie is. Dat vindt de fractie van Lokaal Liberaal een verbazingwekkend simplistisch antwoord waarbij we ons oprecht afvragen

of u weet welk doel u hebt te dienen als college, namelijk het dienen van inwonersbelangen. U hebt uw positie te danken aan de inwoners die in meerderheid voor de combinatie van uw partijen gestemd hebben’, aldus raadslid Bas Verwaaijen, die nu aanvullende vragen stelt over de passieve houding van de gemeente.. ‘Bent u het met ons eens dat u in het kader van de zorgplicht naar de inwoners toe een veel actievere rol dient te spelen om hun belangen te beschermen, zoals een goed ouder voor zijn gezin zou moeten doen? Bent u bereid om op basis van bovenstaand gewenst gedrag het gesprek met de raad aan te gaan hoe inwonersbelangen ordentelijk behartigd zouden moeten worden?’ Lokaal Liberaal wil ook een overzicht wat het college nu precies heeft gedaan om de belangen van de eigen inwoners te behartigen bij de mogelijk aantasting van de rust en landschappelijke waarde in het gebied met veel groen en natuur in de omgeving.

1 REACTIE

P.H. de Boer14 augustus 2019 om 14:11

Fijn dat een deeltje van de politieke wereld van Stchtse Vecht enkele vragen stelt en kanttekeningen maakt mbt de Smeerboelaffaire.
Echter de vergelijking " ouder / gezin " gaat niet op : kinderen kunnen hun ouders niet kiezen , maar wij inwoners van Oud - Zuilen kunnen wel kiezen wie wij voor ons op willen laten komen ( en wie niet )
Natuurlijk , Oud-Zuilen is ver weg van het machtscentrum in Breukelen ; teveel is ons dorp een ondergeschoven kind .Maar er komen gelukkig altijd weer verkiezingen , en de bewoners van Oud - Zuilen hebben een goed werkend geheugen.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden