Zaterdag 21 september 2019

NIEUWS Video Hulpdiensten worden direct gewaarschuwd bij storing Vechtbrug Breukelen

BREUKELEN > De Vechtbrug in het centrum van Breukelen kampte zaterdagochtend met de zoveelste storing. De brug was net open geweest om een boot door te laten, toen het niet meer wilde sluiten.

Veel fietsers en automobilisten moesten wachten of reden om via Nieuwersluis. Alleen de pleziervaart had profijt van de situatie, aangezien de brug open stond. Na een half uur lukte het de brugwachter om de Vechtbrug voor een groot deel te laten zakken. Maar omdat een van de brugdelen niet helemaal sloot, bleef de brug gestremd voor auto’s. Fietsers en wandelaars konden wel gebruik maken van de ophaalbrug, al was het niet makkelijk om de overkant te bereiken. Allereerst moest men zich met fiets en al onder de eerste slagboom door manoeuvreren. Daarna moest de fiets op het andere brugdeel getild worden om vervolgens de laatste hindernis, een tweede slagboom, onderdoor te kruipen. ‘De Vechtbrug lijkt meer op een hindernisbaan, dan op een goed functionerende brug,’ aldus een van de zwoegende fietsers. Na een uur was het euvel verholpen en kon de brug weer volledig worden opengesteld. Het is de zoveelste storing en inwoners zijn het knap zat, zo is te merken op social media, zoals de facebookpagina van VARnws. Er zijn ook zorgen over de hulpdiensten, zoals ambulances en brandweer, die zich vast kunnen rijden voor een kapotte brug. ‘Als er een storing is waarbij het wegverkeer is geblokkeerd, dan geeft de brugwachter dit door aan de meldkamer van hulpdiensten. Uiteraard meld hij de storing weer af als de brug weer beschikbaar is voor het wegverkeer’, aldus een gemeentewoordvoerder.


Foto: Ryan Poll

1 REACTIE

Berg15 augustus 2019 om 9:41

Achterstallig onderhoud kan toch gewoon aangepakt worden ipv steeds nooddiensten te bellen? Dat is ook zonde van het geld. Lijkt me dat iemand hier verantwoording in neemt en daar naar handelt.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden