Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS Pontje Nieuwer ter Aa aan ramp ontsnapt

Door Ryan Poll

BREUKELEN > Een hachelijke situatie op het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwer Ter Aa. Het pontje, dat heen en weer pendelt tussen de Kanaaldijk Oost en de Kanaaldijk West, kwam daar dinsdagmiddag bijna in aanvaring met een plezierjacht.

De jacht vaarde met een dusdanige snelheid voorbij, dat het dek van de veerpont vol met water kwam te staan. De pont stond ten tijde van het incident vol met fietsers en wandelaars. Onder de passagiers waren ook twee kinderen, die volgens omstanders bijna overboord sloegen. De twee zijn erg geschrokken, maar maken het gelukkig goed. De politie is ter plaatse gekomen en heeft uitgebreid gesproken met de pontbaas. Hij gaf aan dat de schipper van het plezierjacht is doorgevaren richting Nigtevecht. Agenten hebben hem daar opgewacht. Het is onbekend of de schipper een boete heeft gekregen of dat er nog een vervolg aan zit. Een boot van Rijkswaterstaat is polshoogte komen nemen bij de pont. Of de pont schade heeft opgelopen is onduidelijk. De politie kon dinsdagmiddag nog niet veel kwijt over het incident. Ook de pontbaas deed geen verdere mededelingen. Wel is duidelijk dat er geen gewonden zijn gevallen. De pont is dinsdagmiddag gewoon in de vaart gebleven.

Het is niet de eerste keer dat het mis gaat op het Amsterdam-Rijnkanaal. Vorig jaar ramde een groot containerschip een motorjacht ter hoogte van Breukelen. De rechtbank Midden-Nederland maakte dinsdag bekend dat de 71-jarige stuurman van het containerschip een geldboete van 750 euro moet betalen. Volgens de rechter is de man schuldig aan het vernielen van een vaartuig waarbij levensgevaar voor anderen is ontstaan.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden