Dinsdag 22 oktober 2019

NIEUWS Meevaren met KPN op Vechtse Vaarparade

Door Jan van Stipriaan Luïscius

STICHTSE VECHT > Zes inwoners van Stichtse Vecht krijgen dit jaar de gelegenheid om gratis deel te nemen aan de achtste Vechtse Vaarparade, die dit jaar plaatsvindt op 14 september. Dit is te danken aan hoofdsponsor KPN. Dit bedrijf spónsort niet alleen, maar vaart ook mee met een eigen boot. Het is niet toevallig dat uitgerekend de KPN een prijsvraag uitschrijft voor deze Vechtse Vaarparade.

‘We maken het leven vrijer, leuker en makkelijker door te verbinden’, staat op de website van de KPN. Vooral het laatste woord verdient in dit verband enige aandacht, aangezien het thema van de armada van boten en bootjes – dat het einde van het watersportseizoen inluidt - dit jaar ‘verbinding’ is. De communicatiereus is daar op ingesprongen en geeft een select groepje inwoners van de gemeente Stichtse Vecht de kans om mee te varen op het ponton, in samenwerking met deze krant. Het betreft VIP-plaatsen.

Er moet wél eerst antwoord worden gegeven op de vraag hoeveel kilometer glasvezel er nodig is om de woningen van Maarssen te verbinden. De inzendingen (naar info@devechtsevaarparade.nl) moeten vóór 6 september bij de organisatie van het waterevenement binnen zijn. Drie dagen later maken de organisatie en de KPN bekend wie de gelukkigen zijn.

Voorwaarde voor deelname is overigens, dat deelnemers zich inschrijven voor de nieuwsbrief, die te vinden is op www.devechtsevaarparade.nl De KPN heeft zelf contact opgenomen met de organisatie van de Vechtse Vaarparade.

Organisator Arjan van de Hoek verwacht ook dit jaar weer zo’n 100 boten en bootjes, waarvan een groot deel opgedoft zal zijn in de lijn van het thema: ‘verbinding’. Het thema is overigens bedacht door José Verkroost, de weduwe van de begin dit jaar overleden oud-wethouder Jaap Verkroost. Hij was jarenlang voorzitter van de Vechtse Vaarparade en werd gezien als de grote verbinder. Intussen heeft Frank van Liempdt, ex-raadslid en -wethouder, het stokje overgenomen.

De Vechtse Vaarparade vertrekt traditioneel vanaf de Mijndense sluis (Loenen) richting Maarssen dorp. Afgezien van ‘gewone’ boten, wordt er ook deelgenomen door verschillende partyschepen, waarop live muziek wordt gespeeld.

Bewoners langs de route worden opgeroepen om hun huis en tuin te verlichten. De meeste mensen geven elk jaar gehoor aan die oproep. Dit jaar wordt veel verwacht van de eigenaar van uitzendorganisatie U Boss (ook sponsor), die aan de Vecht woont. ,,Hij is van plan om in zijn tuin een compleet luchtspektakel te geven op ‘t moment dat de armada voorbij komt’’, zegt Arjan. Verder zal een waterorgel de deelnemers vermaken en klinken de tonen van drumband OrVeO uit Loenen. Ook zal een vuurspuger de nodige aandacht trekken langs de route.

Aan de vaarparade is ook weer een wedstrijdelement toegevoegd: wie versiert de mooiste boot? Juryleden Frank van Liempdt (Maarssen), Rens van Angelen (Breukelen), Nely Hos (Vreeland) en Ria van Vredendaal (Maarssenbroek) beoordelen de boten. De prijsuitreiking vindt plaats tussen restaurants De Eendracht en Enya.

Voor de feestvierder treden na afloop Danny Temming en Kees Neerings op in De Makerij en vindt er een na-borrel plaats in De Eendracht met dj en zanger Wout de Bruin

Om alle deelnemers van de armada de gelegenheid te geven om na 23 uur nog thuis te komen, blijven de sluizen die dag langer open, tot één uur na middernacht.

Informatie: www.devechtsevaarparade.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden