Zondag 15 december 2019

NIEUWS Open Dag wijkbewoners nieuwe Kerk aan het Lint

LEIDSCHE RIJN > Op 14 september a.s. kunnen alle inwoners van Leidsche Rijn de nieuwe ‘Kerk aan het Lint’ (Alendorperweg 103 in Utrecht, Leidsche Rijn) bewonderen. Om 11.45 uur zal de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen het kerkgebouw officieel openen.

Architect Mark Siebers geeft tijdens de Open Dag (die duurt van 11:45 tot 16:00 uur) ieder uur een rondleiding door de nieuwe kerk. Ook houdt hij twee korte lezingen over symboliek, sacraliteit en functionalisme in hedendaagse gebedshuizen. Verder is er veel te doen in en rondom het nieuwe kerkgebouw, dat gelegen is aan het in Leidsche Rijn bekende ‘Lint’. Twee keer zijn er minivieringen (korte kerkdiensten), er draait een documentaire over de bouw van de kerk en voor kinderen is er heel veel te doen: onder andere een kindervrijmarkt, springkussen en schminken.

Twee kerken onder één dak

Op zaterdag 13 juli jl. werd Kerk aan het Lint tijdens een feestelijke middag al in gebruik genomen door de twee kerkelijke gemeenten die het gebruiken: de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Leidsche Rijn en de Nederlands Gereformeerde Kerk RijnWaarde. Beide kerken werken op allerlei terreinen samen en houden in de zomer gezamenlijke kerkdiensten.


Buurtochtenden en stilteviering

Kerk aan het Lint wil in Leidsche Rijn een plek zijn waar de deur openstaat en iedereen welkom is, zondags maar ook regelmatig doordeweeks. Zo is er vanaf begin september a.s. iedere woensdag- en donderdagmorgen iemand aanwezig voor een kop koffie, gesprek en – indien gewenst – gebed. Ook is er op woensdagochtend tussen 9.00 en 9.30 uur een stilteviering. Op de website www.kerkaanhetlint.nl is meer over het weekprogramma te vinden. Het kerkgebouw is te huur voor bijeenkomsten van bedrijven en organisaties.

Foto: Gert Jan Kole.

REAGEER OP DIT BERICHT

REACTIE PLAATSEN© 2016 - VARnws - Alle rechten voorbehouden